Őry Mariann

Vélemény és vita

Savanyú a szőlő

Vlagyimir Putyin sokat utazik: ebben az évben a közép-ázsiai államok mellett járt Belgrádban, Helsinkiben, Párizsban, Rómában, Ankarában, Pekingben, az oszakai G20-csúcson.

A külföldi vezetők egymásnak adják a kilincset a Kremlben, legutóbb pedig Szocsiban elnökölt Putyin egy nagyszabású Oroszország–Afrika-csúcson, amelyet világszerte az afrikai orosz befolyás visszaszerzése fontos lépésének tartanak. Találkozott a világ minden fontos vezetőjével, beleértve Donald Trump amerikai és Hszi Csin-ping kínai elnököt, akikkel karöltve lényegében meghatározzák a világpolitika alakulását. Mindeközben Európa a partvonalról kommentálja a világ eseményeit, állásfoglalásokon veszekszik, pedig még a kontinens közvetlen szomszédságában sem tudja érdemben befolyásolni az eseményeket. Az európai országok a szankciók dacára egymással versengve keresik az együttműködési lehetőségeket, üzletelnek Oroszországgal. A magyar liberális sajtó pedig csak ennyit tud mondani minderre: „Mit keres már megint Putyin Budapesten?”
 

Kapcsolódó írásaink

Domonkos László

Domonkos László

Kié a tér?

Ā„Miénk itt a tér, mert mi nőttünk itt fel” – énekelte anno a Locomotiv GT. Rég volt, tán igaz sem volt

Galsai Dániel

Galsai Dániel

Azt írja az újság

ĀFricska. Azt írja a rendkívül tekintélyes New York Times, hogy hazánk „A ragyogó stadionok és az omladozó kórházak országa”

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom