Bán Károly

Vélemény és vita

Karácsony szédelgései

„A hatalom embereinél mindig erősebb az emberek hatalma.” „Az én városomban, amíg nincs minden kerületben CT, addig nem épül új stadion. Stop.” „Budapest legyen a szabadság városa.”

álláspont

Legyen elég ennyi abból a lufieregetésből, amelyet Karácsony Gergely, az ellenzéki pártok egyik főpolgármester-jelöltje nap mint nap produkál az önkormányzati választás kampányában. Nesze semmi, fogd meg jól! Nem tudom, feltűnt-e, de Zuglóról soha nem esik szó, holott ez az egyetlen olyan referencia, amellyel Karácsony Gergely hitelesen igazolhatná, hogy igenis alkalmas lehet egy világváros vezetésére.

Zuglóval kapcsolatban azonban nem tud mivel dicsekedni, így mélyen hallgat arról az öt esztendőről, ami helyi polgármesterségének a mérlegét jelentené. Nem mi, hanem a XIV. kerület jegyzője állította, hogy a költségvetésből 3,5 milliárd forint hiányzik – ennyivel tervezték túl a bevételeket. Nem mi, hanem az önkormányzat – baloldali többségű – pénzügyi bizottsága nem támogatta a 2019-es költségvetési rendelet elfogadását. Nem csupán mi, hanem független civil önkormányzati képviselő állítja, hogy Karácsony bérlakás-építési és -felújítási programja nagy-nagy lufi, mivel bár háromszáz új lakást kellett volna átadni, ám a Karácsony-érában egy sem épült.

A végre nem hajtott helyi rendeletek végtelen soráról sem tesz említést az ATV-ben a szemérmesen mosolygó Karácsony. A polgármester hallgat a májusban elfogadott határozatról is, miszerint júniustól a zuglóiak számára ingyenes a parkolás. Vagy csak képzeli, hogy az, amikor az automatákba hajigálja a pénzt? Egyébként azt sem csupán mi állítjuk a parkolás kapcsán, hogy Karácsony pedigréje nem hófehér, hanem egykori párttársa, az LMP-s Csárdi Antal fogalmazta ezt meg. A zuglóiaknak évekig napi egymillió forint veszteséget okozó parkolás ugyanis Karácsony bűne, bajos lenne másra kenni.

Nem lehet elvihorászni az ATV-ben sem, ha vennék a fáradságot, és utánanéznének a szikár és megcáfolhatatlan tényeknek és számoknak. Ahogyan a mindig objektív Klubrádióban sem dőlne be drága Bolgár úr – így műsorvezető társai, a hallgatók is – a most épp a főpolgármesterségre hajtó politikai kalandor újabb és újabb ferdítéseinek, csúsztatásainak, olykor arcátlan hazugságainak.

Emlékszem, Karácsony még 2014-ben, amikor az MSZP hátára mászva polgármesterré választották, interjút adott az Indexnek. Ebben azt ecsetelte, ő biz nem engedi, hogy bármelyik párt kifizetőhelyként kezelje a kerületet. Ehhez képest Karácsony támogatottság nélküli pártja alapítványi kuratóriumából majd mindenki posztot és pénzt kapott Zuglóban, alpolgármesteri székbe ejtőernyőztettek egy DK-s titkosszolgálati embert, a Cserepesházban vert tanyát az éhségmenetes volt MSZP-szóvivő, Vágó Gábor az LMP-ből átvilágítási biztosnak szegődött, míg az MSZP-s alpolgármester sógora a városüzemeltetés élére került. Karácsony legfőbb eredménye, hogy a közérdekű adatok eltitkolásából kerületi csúcssportot csinált.

Átvilágítási biztosainak az sem tűnt fel, hogy a zuglói parkolásüzemeltető cég más kerületekhez képest tízszeres áron látja el a feladatot. A zuglói sikertörténetről annyit, hogy az országban nincs még egy piac, amely olyan lepusztult lenne, mint a híres Bosnyák téri. A városrész két főtere, a Bosnyák és az Örs vezér tér nemcsak Zugló, hanem egész Budapest szégyenfoltja. Karácsony csupán a Pillangó park felújításával szokott dicsekedni, ám ott több fát vágtak ki, mint a Városligetben.

Csak civiljei elfelejtették magukat a védendő fákhoz láncolni.

Kapcsolódó írásaink

László Tamás

László Tamás

Útravaló az iskolába

ĀEgy hat-hétéves gyermek hatalmas ígéret, lehetőség, amit nem szabad eltékozolnunk. Az iskola dolga éppen az, hogy felszínre hozza a benne egyelőre még csak rejtőzködő tehetségét, képességeit

Nagy Ervin

Nagy Ervin

Mindenki mindenki ellen

ĀMárk evangéliumából származó – a kommunisták játékszereként használt – mondat, miszerint „aki nincs ellenünk, az velünk van” (Márk 9:40), mára az újraértelmezés tárgyává vált az ellenzéki oldalon

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom