Nagy Dóra

Vélemény és vita

Veszélyes hulladék

Igazság szerint nem vagyok egy nagy autóbolond, a tévés személyiségek is kívül esnek az érdeklődési körömön, így bevallom, Winkler Róbert neve nem sokat mondott nekem

Ha pedig megnézzük a napokban felbukkant autótesztelésnek álcázott család- és magyarellenes kirohanását, akkor azt kell, hogy mondjam, nem veszítettem vele olyan sokat, hogy nem nagyon tudtam elsőre azonosítani, ki ez az „úriember”.

Nyilván elmehetnék szó nélkül az olyan kijelentései mellett, mint „75 ezer család szorozva három gyerekkel, az 225 ezer tonna veszélyes hulladék, nagyon szűken számolva”, meg „Aztán a 225 ezer gyerek nagyon sok szívószállal szürcsöl fel nagyon sok mekis shake-et…, vagy „És a végén mindegyik gyereknek lesz valami jó környezetszennyező hobbija, még ha nem is feltétlenül olyan durva, mint nekem a motorozás.” Épületes gondolatait még lehetne sorolni, de inkább nem teszem, mert nem akarok vele hozzájárulni a szellemi környezetszennyezéshez és veszélyeshulladék-termeléshez.

Amiért mégis foglalkozom a témával, az a mostanában tapasztalható jelenségnek köszönhető. Arról már sok szó esett, hogy a kétségtelenül pozitív fogadtatású és eredményű, valamint világszerte egyre népszerűbb magyar családpolitikával egyszerűen nem tudnak mit kezdeni a balliberálisok. Nem tudják feldolgozni, hogy megkapták a választás esélyét az édesanyák és az anyagi biztonságot a családok, ami azt eredményezi, hogy egyre több fiatal mer belevágni a családalapításba. Persze annyira azért nem intelligensek kedvenc rettegőink, hogy érdemi hozzáfűzni való hiányában, szó nélkül hagyják a témát, hiszen a magyarság létszámának növelése és fennmaradása nekik nem érték és nem érdek.

Mit lehet ilyenkor tenni? Elég sokat morfondíroztak rajta, mire végre jött a nemzetközi balliberális áramlat: a klímaváltozás. Jól látható, hogy nem hazai találmányról beszélünk, hanem megint globális jelenséggel állunk szemben. Az vitathatatlan, hogy hatalmas és az emberiség jövője szempontjából korántsem elhanyagolható probléma a klímaváltozás. Mint ahogyan az Euró­pára komoly veszélyt jelentő alacsony születésszám sem az. Ezek alapvetően nem egymással szembenálló témák, kivéve akkor, ha a kormányzat a magyar családokat és a nagycsaládos életformát támogatja. Ebben az esetben támadni kell. Mindent is, hiszen ezt várják el a gazdik. Ilyenkor lehet, sőt egyenesen kívánatos burkoltan hulladéknak nevezni a gyerekeket, szélsőséges abortuszpárti törvényeket kell hozni, minden erővel támogatni kell a társadalom szélsőséges elemeit, miközben az emberiség megmentéséért fáradozó szerepben tetszeleghetnek. Az sem baj, ha közben eltévelyednek az ellentmondásosság útvesztőiben.

Szerintük az elöregedő európai kontinens születésszámának növelése klímakatasztrófához vezet, de hogy a harmadik világban egyértelműen túlnépesedés van, az már nem érdekes. Sőt az a jó lépés, ha onnan „hozatunk” munkaerőt, mindegy, milyen végzetes lehet ez Európára nézve. Arról sem esik szó, hogy a jóléti, liberális állammodell egyértelműen a fogyasztói társadalmat és magatartást erősíti, ami a tömegtermeléshez vezetett. Példának okáért mire kijön egy új telefon, már el is lehet dobni, mert jön egy újabb fajta. Majd folyamatosan bombázzák a reklámokban, hogy vedd meg, fogyassz, légy modern. Legyen okoskonyhád, ilyen-olyan cuccod, kövesd a trendeket, ezzel fenntartva a felesleges termelést. Nyilván, ezek egyikének sincsen semmi köze a klímaváltozáshoz a balliberális felfogás szerint.

Ironikus, hogy a környezetért hirtelen ennyire aggódó Winkler Róbertnek a magyar nagycsaládokkal gondja van, és a használt pelenkákban meg szívószálakban látja a probléma legfőbb forrását, a népességfogyást pedig csak üres dumának tartja, de azzal már nincs gondja, hogy ő többek között abból él, hogy autókat tesztel, mellette pedig a motorozás a hobbija. Persze nyilván ezt nagyon kritikusan teszi és gondolom minden egyes alkalommal leírja, hogy amúgy senki ne vegyen autót, mert azzal sokat tehet a környezetéért. Biztos vagyok benne, hogy mielőtt felszáll a motorjára, azért egy kicsit elszégyelli magát, de aztán csak megnyugszik, hiszen megírta a tutit a cikkében, ezzel is segítve a környezetet. Nagy megelégedésében még ad egy kis gázfröccsöt is a járgánynak, hogy erősítse a klímaügy iránti elhivatottságát.

Az ő példája is remekül mutatja, hogy a hirtelen támadt klímaváltozásért való aggodalom mögött nincsen se tartalom, se szív. Fontos témát üresítenek ki, használnak fel, de közben eszük ágában sincsen érdemben foglalkozni a problémával. A hazai ballibeknek is csak az a céljuk, hogy egy újabb hangzatos címszó alatt rúgjanak bele saját nemzetük tagjaiba.
Winkler Róbert pedig úgy tett, ahogyan az elvárható ezen az oldalon, és rácsatlakozott az uralkodó, erősen szemétszagú széljárásra, hogy aztán veszélyes szellemi hulladékgyártásba kezdjen tesztelés címén. Mindenesetre a céljukat valamennyire elérték, hiszen hallgatva a nyilatkozatokat és olvasva a Lodgy fullfull, ha szeretsz szülni-hez hasonló cikkeket, tényleg zöldebbek lettünk. Csak éppen a hányingertől.

Kapcsolódó írásaink

Putsay Gábor

Putsay Gábor

Szuperhatalmi szkanderezés

ĀHirtelen jött a vihar, derült égből villámcsapásként érte a piacokat az amerikai–kínai kereskedelmi viszály újabb felvonása, illetve elmérgesedése, s a kedélyek egyáltalán nem csitulnak

Tamáska Péter

Tamáska Péter

A vörös diktatúra börtönei

ĀA vörös diktatúra rémtetteire a pontot az augusztusi román megszállás és a balkáni botozás bevezetése tette fel