Dippold Pál

Vélemény és vita

Vörös köd

Vörös riasztást léptettek életbe Nyugat-Európában a rendkívüli forróság miatt. A meleg onnan jön, ahonnan a földrészt elöntő migránsok. Délről, Afrikából

álláspont

Ha jól belegondolunk, ezt a végül is a klímaváltozással magyarázott riadót már jó néhány évtizeddel, ha nem évszázaddal ezelőtt be lehetett volna vezetni. Nyugat-Európa szalonkommunistái, akiket mostanában zöldeknek és liberálisoknak titulálnak, már hosszú idő óta készítik elő a terepet földrészünk kiárusítására. Az első világháborút követő időszak kitűnően megfelelt a világ más tájairól elzavart kommunistáknak, hogy beágyazódjanak a nyugati kényelembe. Párizsban, Berlinben, Bécsben és még számtalan más nagyvárosban telepedhettek le az akkor már a keletre küldött Lenin szervezte Szovjetunió barátai. A haladó, felvilágosult és ateista baloldal.

Az élet minden területén ott voltak. Az iparban, a mezőgazdaságban, sokan a tudományokban és a művészetek izmusaiban. Nemcsak divat volt, hanem egyenesen jól jövedelmező foglalkozás is kommunistának lenni. A szégyenteljes, az első világháborút lezáró békediktátum aztán kialakította azokat a frontvonalakat, amelyek meghatározták nemcsak Európa, hanem a világ egészének mozgásmódját. A nemzetközi szocializmusra válaszul létrejött a nemzeti szocializmus. Ebből lett aztán a második nagy világégés, amelynek végén látszólag létrejöhettek a szocialista és a kommunista világbirodalmak. Azért volt ez csak szemfényvesztés, mert mindkét társadalmi szerkezet lényege ugyanaz volt, az egyre nagyobb létszámú népesség fogyasztóvá butítása. Keleten egészen napjainkig eszmefogyasztóvá, Nyugaton pedig az anyagi javak rabjaivá. Mára mindez összefonódott, és egyformaság uralkodik világunkban.

Az öntudatra ébredő népek jórészt Közép- és Kelet-Európában nem akarnak vörös riasztásban élni. Ez az egyre erőteljesebben hangoztatott szándék, és ami ezzel együtt jár, a nemzetek önállóságának megőrzése azonban nem talál megértésre Nyugat-Európában, ahol az agyakat már jócskán ellepte a vörös köd.

Ennek egyik legújabb jele, hogy a Jean-Claude Juncker vezette, éppen megbukott és lelépőfélben lévő Európai Bizottság az Európai Bírósághoz fordult a Stop Soros és az alkotmánymódosítás miatt. George Soros és az általa pénzelt, civilnek mondott szervezetek mást sem tesznek, mint a jogállamiságra hivatkozva igyekeznek zavart okozni kontinensünkön, amelynek hasznát aztán majd kényelmesen bezsebelhetik. Elsősorban a bevándorlási üzletről van szó. Az emberkereskedelemről. A miénktől idegen kultúrák erőszakos figuráinak erőszakos betelepítési szándékáról. Európa népesség-összetételének megváltoztatásáról és az egymástól gyökereikben eltérő kultúrák összeeresztéséről.

Ennek vette elejét a magyar kormány, amikor a lehető legnagyobb támogatással, a demokratikus választásokon elnyert meggyőző többséggel egyértelművé tette, hogy nem kell a bevándorlás, megvédi az európai keresztény kultúrát. A vörös riasztástól még jobban felhevült bevándorláspártiak éppen ezért támadják most már a legmagasabb szinten a Stop Sorost, ami büntethetővé teszi az illegális migráció szervezését és pénzelését, továbbá alkotmányos szinten betiltja a bevándorlók tömeges betelepítését.

Szerintük ugyanis a következő a helyzet – legalábbis ez derül ki a bizottság közleményéből: a csomag és az azzal kapcsolatos alkotmánymódosítás sérti az európai uniós jogot, csorbítja a menedékkérők jogait.

Egyvalamit felejtettek ki a nyugati jogtudorok némiképp zavaros indoklásukból: mi van, és mi lesz a magyar emberekkel.

Éppen ezért a magyar kormány készen áll a perre.

Kapcsolódó írásaink

Szerencsés Károly

Szerencsés Károly

Cseng, remeg a friss víz

ĀSzép, verőfényes nyári nap. Vár a csillogó-villogó idő, a sok boldog óra, ha tudjuk is, hogy mindenfelé hamis arany csillog, azért jó megfürödni az álmokban

Kő András

Kő András

Macskák

ĀSzázhúsz éves lenne Hemingway – olvasom, és nekem erről az a macska jut az eszembe, amelyikkel Key Westen, az író koloniál stílusban épült házában találkoztam

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom