Dippold Pál

Vélemény és vita

Pikniknők

Felettébb érdekes közleményt adott ki a Magyar Liberális Párt a napokban. Tudatták, hogy már második alkalommal hozták össze a jogtudatosság hónapját

álláspont

Ebből az alkalomból egyébként nem tettek mást, mint az év többi hónapjában. Nagyokat aggódtak a magyar jogállami normák és a demokratikus intézményrendszer helyzete miatt. Újfent nyomatékosították fő céljaikat a Bősz Anett szervezte liberális piknikhónap alkalmából. Ezek szerint legfőbb feladatuk a négy leginkább érintett magyar kisebbségi csoportot – romákat, nőket, fogyatékkal élőket, LMBTQI-közösséget – ért joghátrányok elleni folyamatos felszólalás. A megoldás szerintük az egyedül helyes liberális demokráciából leginkább Soros pénzén kinövesztett nyílt társadalom lehet. Az a társadalmi berendezkedési forma, amiben mindenki korlátlanul szabad. Ezt a piknikzáró közleményben is nyomatékosították: „Hiszünk abban, hogy egy Magyarország van, melynek állampolgárai mind egyenlőek, országunkban nincs helye a gyűlöletkeltésnek.”

Hogy a Párbeszéd nevű aligpárt két emblematikus figurája az idétlen provokációival feltűnést keltő Tordai Bence és a gyűlöletbeszéd nagymesternője, Szabó Tímea mit gondol a pártjuk listáján 2018-ban az Országgyűlésbe behussantott Bősz Anettről, nem tudni, de nem is érdekes. A hölgy egyébként a Magyar Liberális Párt alapító tagja, ügyvivője. Igen iskolázott illető, közgazdász diplomája van.

Éppen ezért megdöbbentő, legalábbis a földhözragadt gondolkodású magyarok számára, hogy az embervédő liberálisok miként minősíthetik jogsérelmet elszenvedett kisebbségnek a nőket. Tudjuk, éppen az elmúlt hét európai parlamenti eseményeit felidézve, hogy ott a balliberális magyar nők otromba ámokfutást végeztek, és ezzel nem csupán csodálkozásra, értetlenségre, hanem komoly ellenérzésekre késztették honfitársaik mil­lióit. Gyurcsányné azzal dicsekedett, hogy esze ágában sem volt megszavazni az Európai Parlament alelnökének Járóka Líviát, az EP egyetlen cigány származású tisztségviselőjét. Az a fajta derűs szeretet, amivel az egyébként már évek óta alelnök Járóka Lívia kezelte az esetet, érvényes volt azokkal szemben is, akik azzal kérkedtek, hogy ellene uszították az európai parlamenti liberálisokat. Cseh Katalinról és Donáth Annáról, a Momentum erőszakos ifjú hölgyeiről van szó. Kik a nem is annyira burkoltan rasszisták? Kik azok, akik gyűlöletet és viszályt szítanak? Ezek a nők.

Ők a sajátos liberális embercsoportosítási módszer szerint a kisebbséghez tartoznak. A Bősz Anett-féle piknik ennek a kisebbségnek a védelmét akarja szolgálni. Igen ám, de van itt egy egyáltalán nem elhanyagolható mellékkörülmény. Magyarországon a legutóbbi népszámláláskor a férfiak teljes népességen belüli aránya 47,5 százalék volt. Az ezer nőre jutó férfiak száma 2011-ben 904,1, az ezer férfira jutó nők száma pedig 1106 volt.

A Központi Statisztikai Hivatal korfája szerint Bősz Anettéknak bizonyos értelemben azért mégis van némi igazsága. Most ne menjünk bele a genderbe, az adatok szigorúan biológiai alapúak. Bősz Anett korosztályában, a harminckét évesek között ötvenegy százalék a férfi, és negyvenkilenc a nő. Ha ez a kétszázalékos különbség kisebbségi sorba taszítja a nőket, azt valahogy jobban ki kéne magyarázniuk liberáliséknak. Otromba hazugság, ostobaságra valló feltételezés a nők kisebbséggé nyilvánítása.

Az elvakult, elitista és nagyon erőszakos liberális ideo­lógia, annak hisztérikus másokra erőltetése nem először vezeti ezt a jelentéktelen csoportocskát tévútra. A sokoldalúan képzett Bősz Anett piknikezhetne a józan gondolkodású többség érdekeinek védelméért is.

Kapcsolódó írásaink

Rab Irén

Rab Irén

Iskolai kultúrharcok (3.)

Ā„Az osztályban húsz gyerekből négy német, a muszlimok uralkodnak felettük, aki nem tetszik nekik, azt jobb esetben csak megverik”

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom