Dippold Pál

Vélemény és vita

Jakab nyuszika

Jakab Péter, a Jobbik újdonsült frakcióvezetője hiába akart Orbán-szobrot állíttatni Felcsúton, Kövér László visszautasította a 2020-as költségvetési törvényjavaslathoz benyújtott módosító indítványát

A napjainkra már végképp egymásba gabalyodott bal–jobb vagy jobb–bal ellenzék szellemi mélyrepülése soha nem látott mértékű. Ennél már csak fantáziátlanságuk nagyobb. Nézzük ezt a szoborügyet, és idézzünk fel egy 2013. őszi eseményt! A Szolidaritás Mozgalom nevű, Fidesz-ellenes alakulat kampányindító nagygyűlést tartott a Clark Ádám téren. A sajtó velük rokonszenvező orgánumai ezer főre becsülték a megjelentek számát. Az alagút előtti színpadon az azóta már jócskán elfelejtett Szolidaritás emberei beszéltek, de fő műsorszámként felszólalt Bajnai Gordon is. A ceremóniamester szerepét bizonyos Dopeman, civil nevén Pityinger László töltötte be.

Az Orbán-ellenességre épített gajdolás csúcspontja volt a B... meg! című slágerük előadása, amelynek refrénjét a közönség velük együtt ordította. A derék mozgalmárok akkor még nem tudták, hogy a 2014-es parlamenti választást éppen olyan csúfosan el fogják bukni, mint az azt megelőzőt, majd az azt követőt is. A tömegnek még nagy jóindulattal sem nevezhető embercsoportban ott mosolygott Bajnai mellett Karácsony Gergely, Mécs Imre, Szabó Rebeka és Ungár Klára. Annak kiváltképp nagyon örültek, hogy Orbán Viktor hungarocellből elkészített szobrát Dopeman vezényletével sikerült ledönteniük. A korabeli tudósítás szerint többen azt mondták erre: de szép látvány volt! A Duna-parti vuduzásnak nehezen szakadt vége, a fakó hangú Bajnai nem, ám a hungarocell Orbán-fej rugdosása átmenetileg kielégítette a felheccelt embereket.

De vudu ide, vudu oda, a Fidesz és Orbán Viktor meggyőző fölénye máig tart. Dopeman ellen 2015-ben garázdaság miatt vádat emeltek, az ügyészség szerint a hungarocellfej rugdosása megbotránkozást és riadalmat válthatott ki azokban, akik látták. A 2013-ban Orbán Viktort mindennek elmondó Pityinger Lászlót 2016-ban felmentették, méghozzá bűncselekmény hiányában a garázdaság vádja alól. Közben, ki emlékszik már rá, Dopeman, Magyarország virtuális köztársasági elnöke az eljárás idején a véleménynyilvánítás szabadságára hivatkozva végig tagadta bűnösségét. Akcióját politikai performansznak nevezte, kulcsüzenete az volt, hogy kifigurázzák az Orbán-rendszer szerintük bálványimádó jellegét.

A hungarocellszobor és annak ledöntése a résztvevők szerint az 1956-os Sztálin-monumentum földre hullását kellett hogy felidézze a lehető legszélesebb közvéleményben. Ezzel az alamuszi művelettel folytatódott Orbán Viktor 1998 óta folyamatos diktátorozása. Akárhányszor és akármilyen eset kapcsán ezt szóba hozzák, a józan gondolkodású emberek egyetlen kérdést tesznek fel: Hát, milyen diktatúra az, ahol ilyen nyíltan és pofátlanul lehet diktátorozni?

Teltek-múltak az évek, ki tudja már, egyébként is kit érdekelne már, hogy hol van ez a trágár Pityinger, Orbán Viktor változatlan határozottsággal irányítja az országot. Európában szinte példátlan támogatottsággal nyeri meg pártja és szövetségesei a parlamenti, az önkormányzati és az EP-választásokat. Legutóbb éppen az utóbbinál ért el ötvenhárom százalékos támogatottságot, és küldhet így a Fidesz–KDNP tizenhárom képviselőt Brüsszelbe. A Szolidaritás nevű alakulat szétporladt – nem ám, mint a szikla –, akár egy homokpogácsa. Bajnai Gordon talán éppen kergeti a libákat, mindenesetre örül annak, hogy nem azok gazdái kergetik őt. A baloldallal összeolvadt áljobb ellenzék pedig egyre szélsőségesebben fejezi ki csalódottságát sorozatos kudarcai miatt. A szocialisták egyetlen képviselőt küldhettek az Európai Parlamentbe, akárcsak a Jobbik, amely már inkább Ballik. Meg vannak sértve, amiért a magyarok józan többsége nem őket támogatja. Minden bukás után első lépésként lehülyézik a népet. Leparasztozzák.

Tehát az ellenzék továbbra sem tud mit kezdeni magával. Sorra bukkannak fel önkinevezte megmondóemberei, akik, mivel sem tudásban, sem tehetségben nem tudják kezelni indulataikat, belemenekülnek ócska hazugságaikba. A 2010 óta eltelt időszakot, amikor is a magyar gazdaság és a nemzeti érdekeket képviselő politika sikert sikerre halmoz, folyamatosan pocskondiázzák. Nem szólalhatnak meg úgy, hogy ne beszélnének, azaz ne hazudnának a magyar nemzet életminőségének folyamatos romlásáról. Lehazudják a csillagot is az égről, hogy általában idegen érdekek képviseletében mocskolják szülőhazájukat.

Az ellenzék kedvenc terepe az egészségügy és az oktatás. Amit szerintük a Fidesz–KDNP tönkretett. Ennek mindenesetre az ellenkezője igaz, a 2002–2010 közötti időszakban hatalmas pénzeket vontak ki az egészségügyből és az oktatásból. Ezt adja vissza most a jelenlegi kormány. Jövőre csupán a családok életminőségének javítására 2220 milliárd forint jut. Gyakorlatilag nincs munkanélküliség, a kivándorlásról most azért ne beszéljünk, mert ezt a szót használni önmagában ostobaság, hiszen az Európai Unión belül mindenki szabadon mehet dolgozni, tanulni oda, ahová akar. És közel sincsenek annyian, amennyit ez az idióta magyar ellenzék vizionál. A legújabb statisztikák szerint ráadásul többen jönnek haza, mint ahányan elmennek szerencsét próbálni.

Jakab Péter immár a szemkilövető Gyurcsány szövetségeseként szórja mélyen ülő disznószemeiből a halvány villámocskákat, ostobaságokat ordibál, és idétlen módosító javaslatokkal próbálja magára irányítani a figyelmet. Jakab történelemtanár volt, ebbéli minőségében illene tudnia, nincs új a nap alatt.

Jakab Péter feltalálta a spanyolviaszt, szerinte Orbánnak szobor kell, hogy azt majd le lehessen dönteni. A jobbikos frakcióvezető semmiben nem különbözik Dopeman Pityinger Lászlótól, egyformán ostobák, durvák és gátlástalanok. Azt írja magáról: „Egy vagyok közületek. A sors megadta, hogy a Jobbik frakcióvezetőjeként szemtől szembe állhassak azokkal, akik kifosztották az országunkat, és akik magukat tekintetes hölgyeknek és uraknak hazudják. Az igazság kimondásával nekik a rémálom vagyok, nektek a bajtárs. Számítok rátok, számíthattok rám!”

Ha már országkifosztásnál tartunk, hová lett a 4-es metró százhatvanhatmilliárdja? Ki adósította el devizahitelekkel a magyarok millióit? Ki lövetett honfitársaira az 1956-os forradalom ötvenedik évfordulóján? Ki nem tudott elszámolni a pártja állami támogatásával? Melyik az a párt, amelynek a legnagyobb színházénál is bőségesebb jelmeztára van? Az árpádsávos lajbitól a kikönyökölt, szürke pulóveren át a fényes öltönyökig?

Jakab Péter a nagy átöltözőművészek egyike, nem egy közülünk. Semmi keresnivalója nincs a tisztességes magyar emberek között. Hazudjon és kiabáljon máshol, ott, ahol az effajta trágár, ideges és gyűlölettel teli nyegle fiatalembereket szívesen látják. Gyaníthatóan nehezen talál ilyen helyet a világban. Így tehát előbb-utóbb a szó szoros értelmében kozmopolita, hazátlan lehet.

Jakab frakcióvezető, ha egyszer Orbán Viktornál hirtelenkezűbb politikusba akar majd belekötni, könnyen úgy járhat, mint a tanmese nyuszikája, aki ül az erdő szélén, és reszelgeti a körmét. Arra jön a medve, és megkérdi:

– Hát, te meg mit csinálsz, nyuszika?

– Hegyezem a körmeimet, és ha majd jön az oroszlán, széttépem darabokra.

Nem sokkal később befut a farkas is, és ő is megkérdezi nyuszikát:

– Mit csinálsz, nyuszika?

– Hegyezem a körmeimet, és ha jön majd az oroszlán, jól széttépem.

Rövid várakozás után arra jön az oroszlán és megkérdezi:

– Mit csinálsz, nyuszika?

– Reszelgetem a körmeimet, és hülyeségeket beszélek.

Kapcsolódó írásaink

Szalai Laura

Szalai Laura

Politikusnők kontra politikusok

ĀTermészetesen örvendetes, ha egyre több hölgy is megjelenik a politikában, azonban mint minden politikusnál, a nőknél is az alkalmasságnak, a hozzáértésnek kell lennie a kritériumnak

Viland Gabriella

Viland Gabriella

Paks és a klímacélok

ĀNem újdonság, hogy Magyarországon az elvek, meggyőződések és a mániás ragaszkodás végletes hibákat ejtenek, feloldhatatlan károkat okoznak barátságokban, társas kapcsolatokban

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom