Dippold Pál

Vélemény és vita

Listázók

A mai magyar ellenzék majd beleszakad az erőlködésbe, hogy rövid időszakokra kellemetlenné tegye a kormányzó pártok életét

álláspont

Nincs mit csodálkozni, az aprócska, kudarcgyűjtögető pártok másként nem tudják felhívni magukra a figyelmet. Marad tehát a botránykeltés, a visszataszító erőszakosság és a provokáció.

Egymásra talált a valamikori baloldali a jobboldalival, a liberális anarchista a bőrfejű punkkal, a szemkilövető milliárdos a hisztérikus nullaszázalékossal. Leginkább egy nagy kondérban, a pokol tüzében és bűzében fortyogó, bizonytalan eredetű, mérgező kulimászhoz hasonlítható ez a társaság.

A közelmúlt néhány eseménye jól megvilágíthatja szándékaikat. Az egykori zsidólistázó jobbikos Gyöngyösi Márton átfestette magát EP-képviselővé, elmegy Brüsszelbe, és majd ott készít lajstromokat. Utódja a malacszemű Jakab Péter, aki nem kizárólag erről ismert a hazai politikában, hanem mérhetetlen erőszakosságáról is. Az ostoba disznók konokságával talál ki hétről hétre újabb akciókat, amelyekkel, úgy gondolja, kihozhatja a sodrából az országért felelős kormányt. Jakab elvtárs lassan a két másik ellenzéki provokátor szintjére süllyed. Tordai Bence idióta felszólalásaihoz és az autogramgyűjtő hobbipilóta, Hadházy Ákos földön tekergéséhez.

Ők jelentik a nemzetietlen ellenállás derékhadát. A múlt héten előbújtak ugyan elfuserált elődeik is, a balliberális öregek, feketébe öltöztek pár tucatnyian, riadt tyúkokként összegyűltek és ácsorogtak néhány percig a Hősök tere sarkán. Ám miután a kutya sem figyelt rájuk, méltóságteljesnek gondolt álszomorúsággal az arcukon hazamentek. Így múlik el a világ, benne a Szabad Demokraták Szövetségének dicsősége.

Annál inkább ficánkolt a tettvágy a Momentumban újjászülető SZDSZ fiataljaiban. Ismét megmutatták, hogy micsoda otromba és sértő megnyilvánulásokat hozhat tájékozatlanságuk, műveletlenségük és a viselkedéskultúra teljes hiánya. Az eddig tőlük megszokott módon, a leginkább az ő zsigereikben élő gyűlöletre, irigységre és szerzésvágyra építve tették közzé lakáspolitikai programjukat. Budapesti főpolgármester-jelöltjük, Kerpel-Fronius Gábor visszhangozta a momentumos tervet, miszerint össze kell írni a fideszeseket, a lakásokat el kell venni tőlük, és kész, passz. Hiába módosította a Momentum ezt a szöveget, az elgurult kockát nem tudták elkapni. Lavinát indítottak. Deutsch Tamás szíves tudomásukra hozta, hogy ezzel a módszerrel a magyar történelemben már sokan éltek, például bizonyos Sztójay Döme, a nyilas korszak miniszterelnöke 1944-ben, amikor is belistázta a zsidók személyét és vagyonát, értékeit. A következő listázó, Rákosi Mátyás irdatlan mennyiségű lajstromot készíttetett a nekik, a kommunistáknak nem tetsző emberekről, az osztályidegenekről, a kulákokról, az úgynevezett fasisztákról, az értelmiségről. Volt is haszna: recski munkatábor, kitelepítések, börtön. A listaírás hagyománya a Kádár-korban is újra meg újra megéledt, a hatalom erőszakszervei gondosan nyilvántartották a rendszer által megbízhatatlannak tartottakat.

Így tehát a törpepárttá zsugorodott Jobbik zsidólistázó EP-képviselőjét, Gyöngyösi Mártont megkereshetik Brüsszelben a Momentum fővárosi aranylányai, a Soros-zsoldos Cseh Katalin és Donáth Anna. Kitűnő listát fognak összeállítani azokról a magyarokról, akiknek kár volt megszületniük, így tehát javasolt a likvidálásuk. Ezzel egy időben pedig meghatározhatják, hogy kik azok a magyarok, akiknek nem kell megszületniük. Így két legyet ütnek egy csapásra, hiszen mindez bizonyára tetszeni fog a liberálisok új EP-frakcióvezetőjének, a magyargyűlölő, román nemzetiségű Dacian Cioloșnak is.

Kapcsolódó írásaink

Faggyas Sándor

Faggyas Sándor

Trianon és a nemzeti összetartozás

ĀNéhány nappal ezelőtt az Országgyűlés a nemzeti összetartozás évének nyilvánította 2020-at, a trianoni békediktátum századik évfordulóját

Nagy Ottó

Nagy Ottó

Ungarische szaké

ĀSzépen feltúrták a strandot, csak tudnám, miért? Persze tudom. De miért így? Miért most?

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom