Dippold Pál

Vélemény és vita

Igenek és nemek

Az európai parlamenti választások után sokakra mondhatják azt, és sokan érezhetik úgy, tűkön ülnek

Tűkön ül: feszült, ugrásra kész, tartania kell magát, hiszen, ha nem így tesz, beleül a hegyes eszközökbe. Az meg nem jó. A várakozók igyekeznek tehát valami másra gondolni, legtöbbször arra, hogy a világ milyen más eseményeivel hozható összefüggésbe ez a több száz millió ember életét hosszú időkre meghatározó szavazás. Ezerféle érdek, indulat, világkép és jó vagy rossz szándék csap össze egy ilyen alkalomkor. Meg persze itt furakodnak a nagyokosok, az idióta jóslataikkal, vágyaikat grafikonokba sűrítve, azt latolgatva, hogy ki kivel van, és lehet és nem lehet. A tét kétségtelenül nagy, és mindenféle manipulálás ellenére nagyon egyszerű.

Megmarad-e Európa annak, amivé az évezredek során vált, szabad nemzetek öntudatos és műveltségére, hagyományaira, keresztény hitére büszke, azt megtartani akaró földrésznek, vagy eltűnik az ennek ellenkezőjét akaró, nyílt társadalmak zavaros eszméit hirdető, a népességet bevándorlókkal leváltani szándékozó sötét erők poklában.

Egy amerikai filmben, amit most újra megnézhetünk, ott van a felelet arra, hogy kit és mit volt érdemes választani. Két cowboy kerül a haramiák fogságába, egyikük olvasott, finom lelkű ember, a másik hallgatag, látszólag ostoba figura. Arra, hogy miként szabadulhatnának ki szorult helyzetükből, amit a bőbeszédű részletesen próbál értelmezni, a kevés szavú társ azt mondja, ő egyszerű családból jött. Az apja, amikor elszegődtette tehénpásztornak, a következő szavakkal indította útnak: Fiam, ha bármikor az életben nehéz helyzetbe kerülsz, és úgy érzed, hogy nem tudod megoldani, addig gondolkozz, amíg olyan kérdést nem fogalmaztál meg magadnak, amire csak két választ adhatsz. Igent vagy nemet.

Sem nekünk, sem sok száz millió európai társunknak sem volt más dolga az EU-parlamenti választáson, mint igent vagy nemet mondani. Nagy bírónk, az idő azokat fogja igazolni, akik igent mondtak az életre. Mert hiszen a mi európaiságunk legfőbb alkotóeleme az igen, a Teremtő akaratának elfogadása, az alkotó munka, az évezredes, rendkívül sokszínű kulturális alapokra épített saját civilizációnk. Azok a hagyományok, amelyekkel a legkisebb emberi közösségekből, a családokból megépültek az egyre nagyobbak. A nemzetek.

A legújabb korban is pusztító sátán hol Robespierre-nek, hol Marx Károlynak, hol Vlagyimir Iljics Leninnek, hol Rákosi Mátyásnak vagy akár az 1968-as Daniel Cohn-Benditnek, nálunk meg például szemkilövető Gyurcsány Ferencnek maszkírozva magát rombol és géppuskázza ki fogai közül a nemeket. Nem az életre – lásd féktelenül önző liberalizmusuk – élet és halál kijárói, abortusz- és eutanáziapróféták, az örökös viszálykeltők, emberek százmillióit háborúikban meggyilkolók, az európai kultúrát romboló, értékeinket kiárusító, spekulánsok által mozgatott érdekördögök.

Közülük főleg a Momentum nevű nyeglepárt viszi mostanában nálunk a prímet. Meglepetésként érte még a kígyóvállú belvárgyerekeket is váratlan sikerük: két képviselőt küldhetnek Brüsszelbe. Két kívül szép, ám belül vérlázítón romlott fia­tal nőt. Egyikük, Cseh Katalin orvos. Ebbéli minőségében fecsegett korábban egy rádióban az abortuszról. Az ő köreikben a magzat megölése a nők önrendelkezési jogának egyik legfontosabb eleme. A liberális doktornő az anyja mé­hében növekvő ember meggyilkolását egyszerű módon szemléltette, a magzatot az anyjában feldaraboló és kiszippantó eszközt botmixerhez hasonlította. Nevetgélve. Gátlástalan, sátáni lélek. Az Európa elöregedése okozta hiányt, a munkaerő pótlását erőszakos bevándoroltatással megoldanák ezek e rohadt alma jellegű nők és a velük bábozó mögöttes erők. Azok, akiknek az európai egyesült államok kialakítása a céljuk. Cseppet sem érdeklik őket a megdöbbentő számok: az Egészségügyi Világszervezet (WHO) minimum évi negyven-ötven millióra becsüli az abortuszok számát, ami napi 125 ezer művi vetélést jelent. Átlagosan évi 56 millió abortuszt hajtottak végre 2010 és 2014 között, és valószínűsíthető, hogy ez a szám igaz a 2016-os évre is, az abortusz 2018-ban pedig a vezető halálokká vált a világban.

A világ túloldalán azonban kezdenek észbe kapni. Az Egyesült Államok Georgia államában is szigorítottak az abortusztörvényen, ezentúl tilos lesz művi terhességmegszakítást végezni a magzat első szívdobbanása után, amely általában a terhesség hatodik hetében történik meg. Georgiában jelenleg a terhesség huszadik hetéig megengedett a művi magzatelhajtás.

A pénteken elfogadott, „szívdobbanástörvénynek” nevezett szabályozás csakis abban az esetben teszi lehetővé a terhesség hatodik hete után az abortuszt, ha az anya élete veszélyben van. Hasonló törvényt fogadtak el Iowában, Kentuckyban, Mississippiben és Tennessee államban. A republikánus többségű georgiai képviselőház 92:78 arányban szavazta meg a szenátus által már korábban elfogadott törvényt, amelyet át is küldtek jóváhagyásra Brian Kemp republikánus kormányzóhoz, aki így kommentálta a döntést: Georgia megbecsüli az életet. Kiállunk az ártatlanok mellett, és felemeljük szavunkat azokért, akik nem tudnak a maguk nevében beszélnek. A törvényhozás bátor lépése ismételten megerősíti prioritásainkat.

Balliberális európaiaink álságos emberbarátsága – mert hiszen George Sorost is a filantrópok királyaként emlegetik – napjainkra mélypontjára süllyedt, készek megtartó közösségeinket, egész kontinensünket, Európát át- és eladni az egyre erőszakosabb idegeneknek. Rövidlátó butaságuk mérhetetlen: mi lesz botmixeres hölgyeink önrendelkezési jogaival? Mi lesz az egyre többféle nemi eltévelyedővel? Mi a szólás-és véleményszabadsággal? Mert a szélsőséges iszlamisták nemigen díjazzák az ezekkel kapcsolatos liberális tanokat.

Amúgy meg most sem érdemes tűkön ülve várni az igen valódi győzelmét. Mi vagyunk az igenek, a mi életünk jelenti az igent az életre, a mi gyerekeink viszik tovább az igenjeinket.

A nem szerencsétlen zászlóvivői meg csillogjanak csak nagyrészt összelopott vagyonuk palo­táiban, jól őrzött álbiztonságukban, és higgyék csak azt, sosem derül ki róluk, hogy mennyire gyávák, mennyire kisstílűek és mennyire gonoszok.

Kapcsolódó írásaink

Czakó Gábor

Czakó Gábor

Félelmetes nemzet

ĀA rádióban televízióban dolgozó munkatársaknak, ma már nem kell úgynevezett mikrofonengedélyt szerezniük

Nagy Ottó

Nagy Ottó

Folytatódó adócsökkentések

ĀMúlhatatlan politikatörténeti pillanat Lendvai Ildikó emlékezetes alakítása, mikor a kamerák kereszttüzében hangsúlyozta: Nem lesz gázáremelés

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom