Dippold Pál

Vélemény és vita

Macskajancsik

Akik tesznek arra, hogy mit akarnak diktálni nekünk a nyugati macskajancsik, kimondják, Európa jövője egy lehet, keresztény, nemzetállami alapokra épített, hagyományaihoz ragaszkodó szövetség

álláspont

Hiába válik egyre hangosabbá az európai parlamenti választások közeledtével az úgynevezett fejlett nyugati országokban élő ideológusok sipákolása, miszerint az általuk liberális demokráciának nevezett zűrzavarnál nincs csodálatosabb, a világ józanabb népei csak csodálkoznak az öngyilkos balliberális nyugati politika láttán.

A pökhendi brüsszeli bürokraták meg nyilvánvalóan Európa feladásának és eladásának bábfigurái, az Egyesült Nemzetek Szervezetével együtt a civilizált világ elpusztításának egyik új módszere mellett állnak, szerintük a migráció majd mindent megold. Sőt. A mindennél is többet, hiszen az eljövendő nyílt társadalmakban, aminek eszmei, de inkább anyagi lényegét bizonyos George Soros gondolatai és intézményei képviselik, mindent szabad. A hagyományos közösségeket szétrombolni, országhatárokon átgázolni, az élet rendjét és békéjét erőszakkal szétverni. A migráció szerintük mindenkit megillető alapvető emberi jog. Akik ennek a tételnek ellentmondani merészelnek, azokat egyre erőteljesebben támadják.

A magyar parlament elnöke, Kövér László a minap Drezdában részt vett a Merre tartasz Közép-Európa? című konferencián. Előadásában igen pontosan fogalmazta meg az Európát feszítő ellentétek lényegét. Azzal kezdte, hogy a kontinens ideológiai szőnyegbombázás célpontja. „Az értéksemlegesség jegyében keresztényellenességet, a multikulturalizmus nevében nemzetellenességet, a globalizmusra hivatkozva pedig államellenességet gerjesztenek és hirdetnek mindazok, akik saját uralmi céljaik érdekében véget akarnak vetni a kereszténység, a nemzetek és a szuverén nemzeti államok korszakának Európában.”

Kétségtelen, hogy a 20. század második felét Közép- és Kelet-Európa népei lényegesen egészségesebb lélekkel élték meg és túl, mint nyugat-európai kortársaik. Éppen a Szovjetunió érdekkörébe taszított államok polgáraiban maradt meg az élethez nélkülözhetetlen veszélytudat. A diktatúrákat ellensúlyozó tragikomikus szolidaritás. A jólétbe belekényelmesedett, belehízott, elhülyített nyugatiak kényelmük kedvéért kialakították azt a látszólag szabad, ám magánnyal járó, mindentől és mindenkitől elidegenedett társadalmi szerkezetet, ami az önző liberális éntudatra épült. Beengedték egykori gyarmataik képzetlen népeit, majd mire rádöbbentek, hogy ez mekkora veszélyeket jelent, már egyre hangosabban kukorékoltak szocialista-liberális brüsszeli képviselőik az európai egyesült államok nagyszerűségéről. Az Euró­pa-ellenes törekvéseket pontos mondatokkal jellemző házelnök abban a városban fogalmazta meg az EP-választás tétjét, amelyet 1945. február 13-án a második világháború legsúlyosabb bombatámadásával, amely nagyobb volt, mint a hirosimai és a nagaszaki atomcsapás, romboltak porig. Egymillió csontsovány menekült állt a tűzvihart keltő foszforbombák alatt, egyetlen ép épület nem maradt a több száz bombázó elzúgása után.

Ezt akarjuk? Nyilván nem. Elhűlve nézzük, amint az európai parlamenti pozíciókért vetélkedő senkiemberek, így Manfred Weber vagy Frans Timmermans oktatgat minket demokráciából, szolidaritásból és jogállamiságból. Ha megfeszülnek is, akkor sem fogják tudni annak csak a töredékét sem, amit egy átlagos életet élő közép-európai ember napról napra megél. Nekünk még vannak gyerekeket egyre büszkébben és nagyobb számban vállaló családjaink, békés falvaink és városaink és a mi érdekeinket képviselő politikusaink. Akik tesznek arra, hogy mit akarnak diktálni nekünk a nyugati macskajancsik, kimondják, Európa jövője egy lehet, keresztény, nemzetállami alapokra épített, hagyományaihoz ragaszkodó szövetség.

Kapcsolódó írásaink

Vitéz Ferenc

Vitéz Ferenc

A Könyvgyűjtő Könyve

ĀOtt van bennünk a vágy, hogy mi is hozzátegyünk a gáthoz, amely véd a butaság óceánjától