Tech

Messenger-t használ? Azonnal tudnia kell erről a változásról

Sokan fogják ezt majd használni

Az elmúlt időszakban a nagy techcégek, így a Meta (Facebook) vagy éppen a Google (Gmail) a szolgáltatásaik kapcsán folyamatosan arra törekedtek, hogy egyre biztonságosabbá tegyék azokat. Az elmúlt években ugyanis nagyon megnőtt az adatlopások és illetéktelen adatfelhasználások száma, erre pedig választ kell adni, hogy ezeket a bizonyos, sokszor nagyon is személyes információkat ne lássa más, csak mi, a felhasználók – írta a promotions.hu.

Messenger-t használ? Azonnal tudnia kell erről a változásról
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/NurPhoto/Jaap Arriens

A napokban volt egy komolyabb érdekesség a Messenger kapcsán, amely sok embert érintett Magyarországon is. Sokan ugyanis nem tudtak belépni a szolgáltatásukba, mivel a Messenger váratlan módon PIN-kódot kért tőlük. Sokan jelezték is ezt a kis furcsaságot az online terekben, azaz a közösségi média egyes fórumain. Így a hír hamar terjedt egész Magyarországon. Akik ezt tapasztalták, azok belefutottak egy olyan szolgáltatás bevezetésébe, amely a végpontok közötti titkosításról szól, így pedig arról, hogy azokat a bizonyos üzeneteket csak a kommunikáló készülékek láthatják olvasható formában, az üzenetküldésben résztvevő többi eszköz vagy szoftver titkosítva továbbítja ezeket,

És azokat így sem az internetszolgáltató, sem pedig a Facebook nem tudja értelmezni.

A titkosított beszélgetéshez való hozzáférés pedig jóval nehezebb, egy biztonsági tárolóba kerülnek a beszélgetések, és kóddal, titkos kóddal tudunk majd hozzáférni ezekhez, vagy átvinni másik telefonra, ha épp váltjuk a készülékünket. Ez egy hatalmas lépés tehát abba az irányba, ahol az van a kapu fölé írva, hogy biztonság.

Ezt a PIN-kódot tehát, ha nem állítjuk be, akkor az új készüléken nem fogjuk majd látni a régi üzeneteinket.

A titkosítás bevezetése amúgy folyamatos.

Kapcsolódó írásaink