Tech

Pelenkákat vesznek fel azok a felnőttek, akik videójátékok előtt töltik életüket

Távol-keleten és Észak-Amerikában is elterjedt a pelenkaviselési szokás azok körében, akik rövid időre sem akarnak szünetet tartani a beteges játékfüggőségük miatt.

Pelenkákat vesznek fel azok a felnőttek, akik videójátékok előtt töltik életüket
Egy játékos a táblagépén játszik (képünk illusztráció)
Fotó: AFP/Josep Lago

Az Origo.hu közli, hogy a videójátékos ipar mostanra óriási méretűvé duzzadt, és már nagyobb, mint a filmes, illetve zenei szektor együtt globálisan. Napi szinten lassan milliárdnyian ülnek le játszani a telefonjukon, számítógépükön vagy játékkonzoljukon. A játék iránti megszállottságuk már az életminőségükre is rossz hatással vannak, hiszen ezek az emberek napi szinten akár 14-16 órát is játszanak megszakítás nélkül, így pedig elhanyagolják szociális kapcsolataikat, családjaikat és igazi barátaikat.

Egész nap ülnek, ezért keveset mozognak, ami komoly terhelést jelent a gerincnek, az izmok leépülnek, cserébe viszont a test könnyen zsírosodni kezdhet, mivel az egészséges étkezésre sem figyelnek oda.

A lap emlékeztet rá, hogy van olyan, aki már vécére sem hajlandó kimenni, hanem szó szerint maga alá csinál. Nekik találták ki a pelenkás megoldást, amely nagy divat lett a játékfüggők körében. Felnőtt emberek csak magukra helyezik ezeket az, alapvetően inkontinenciaproblémákkal küzdőknek szánt orvosi eszközöket, csak mert egy pillanatra sem akarják elhagyni a gépüket. Már olyan cég is akad, amely kifejezetten gamerek számára tervezett felnőttpelenkát, amelyeken található ital- és chipstartó zseb is. Az Origo közli, hogy minderre van fizetőképes kereslet.

A Távol-Keleten, például Tajvanon vagy Japánban egész nagy divatja van ennek a bizarr szokásnak, valamint Észak-Amerikában, elsősorban az USA-ban is egyre többen ülnek le pelenkában játszani.

Kapcsolódó írásaink