Tech

Háromdimenziós nyomtatóval készítettek tiramisut Olaszországban

Háromdimenziós nyomtatóval készítettek tiramisut az olaszországi Villorba egy szakiskolájában.

Háromdimenziós nyomtatóval készítettek tiramisut Olaszországban
Háromdimenziós nyomtatóval készítettek tiramisut az olaszországi Villorba egy szakiskolájában
Fotó: Breaking Latest News

Az északolasz Treviso város melletti Villorba pékeket és cukrászokat képző iskolájának keddi bemutatóján egy spanyol fejlesztésű ételnyomtató prototípusát tesztelték: a szükséges hozzávalókból készített masszákat betöltötték a gépbe, amely elkészítette a leghíresebb olasz desszertet - írta a La Tribuna di Treviso helyi olasz hírportál.

Az eredmény egy tökéletesen ehető édesség lett, amely különböző formákban és méretekben is előállítható. Az iskola a következő hetekben a gépet más receptekkel is teszteli.

A tiramisu (melynek neve azt jelenti, vidíts fel) Trevisóból származik. A város évek óta azért harcol, hogy a desszertet hagyományos helyi specialitásként ismerjék el.

A leginkább elfogadott történet szerint a tiramisu nevet először 1970-ben használta a Le Beccherie trevisói étterem, innen terjedt el nagyon gyorsan az egész világon.

A recept alkotói az étterem séfje, Roberto Linguanotto és tulajdonosai, Ado és Alba Campeol voltak.
 

Kapcsolódó írásaink