Tech

Ideje búcsúzni A Windows 7-től

Frissítés helyett új, a Windows 10 Pro-val kompatibilis számítógép vásárlására ösztöni a Microsoft felhasználóit ahelyett, hogy frissítenék a tegnap óta nem támogatott Windows 7-et. Érdemes átgondolni a dolgot, hiszen aki nem tesz valamit, könnyen válhat vírustámadás áldozatává.

Ideje búcsúzni A Windows 7-től
A Windows 7-et több mint egy évtizede adta ki a Microsoft, ami azóta rengeteg gépre került fel, és sokan még ma is szívesen használják.
Fotó: SAM YEH / AFP

Megszüntette január 14-vel a Mirosoft a Windows 7 operációs rendszer támogatását. Felhasználóként nem árt azonban odafigyelni: aki továbbra sem frissít vagy vált operációs rendszert, könnyen kiszolgáltatottá válhat a támadásokat illetően.

A Windows 7-et több mint egy évtizede adta ki a Microsoft, ami azóta rengeteg gépre került fel, és sokan még ma is szívesen használják. A StatCounter mérése szerint globálisan a felhasználók negyede ragaszkodik a Windows 7-hez, itthon pedig még népszerűbb a program: a Gemius hazai adatai szerint az internetező magyar felhasználók közel harmadának gépén még mindig ez a régi oprendszer fut.

A Microsoft bár elég részrehajló megoldást kínál számukra, de mégsem hagyja a levegőben lógni az érintetteket: arra ösztönzi a nagyjából négyszáz millió Windows 7 felhasználóját, hogy frissítés helyett inkább vásároljanak olyan új számítógépet maguknak, melyeken már gyárilag rajta van a Windows 10 Pro.

Mindez egyben figyelmeztetés is a cég részéről: nem ajánlott frissíteni a Windows 7-et futtató gépeket Windows 10-re, mivel bizonyos összetevők és illesztőprogramok nem fognak megfelelően működni, tehet elképzelhető, hogy jobb nem bajlóldni a frissítéssel és valóban új gépet vásárolni.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom