Sport

Zalaegerszegen sem tudott győzni az Újpest

Az Újpest 1–1-es döntetlent játszott a Zalaegerszeg vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójának szombati játéknapján

A pontosztozkodással a lila–fehérek ugyan lezárták öt bajnoki mérkőzésen át tartó kudarcsorozatukat, de a nyeretlenségi szériájuk immár hat találkozóból áll.

Zalaegerszegen sem tudott győzni az Újpest
Az Újpest 1–1-es döntetlent játszott a Zalaegerszeg vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójának szombati játéknapján
Fotó: Facebook/ZTE FC

Az első perctől kezdve érződött, hogy mindkét csapat nehéz helyzetben várta a mérkőzést, ennek megfelelően a játékszervezés szempontjából a stabil védekezés volt az elsődleges szempont. A felek kevés kockázatot vállaltak, anélkül pedig a felállt védelmeket nem sikerült feltörni. Az első 45 perc szinte teljes egészében helyzet nélkül telt el, mígnem közvetlenül a szünet előtt a kék–fehérek egy támadáson belül két ziccert is elrontottak, az Újpest előtt pedig egy lehetőség adódott.

Térfélcserét követően sem változott a játék képe, a fővárosiak az első helyzetüket kihasználva mégis előnybe kerültek. A góltól sem lett élénkebb a találkozó, ugyanúgy csendesen teltek a percek a két 16-os közötti mezőnyjátékkal. A játékrész derekán majdnem egyenlített a Zalaegerszeg, de Sajbán akrobatikus lövése a bal kapufát találta el. Az utolsó húsz percben az egyenlítés reményében próbált nagyobb sebességi fokozatba kapcsolni és támadólag fellépni a hazai csapat, ez viszont felkínálta a kontrázási lehetőséget az ellenfélnek, így a korábbiaknál élvezetesebb futball alakult ki a hajrára. A ZTE többször is közel járt a gólhoz, de Molnár bravúrral védte Sajbán fejesét, Evangelu bólintása után pedig a jobb kapufán csattant a labda. A 86. percben aztán Medgyes pontos lövése már utat talált az újpesti kapuba, így igazságos döntetlennel zárult a mérkőzés.

OTP Bank Liga, 16. forduló:
Zalaegerszegi TE FC–Újpest FC 1–1 (0–0)
Zalaegerszeg, 1755 néző, v.: Bogár
gólszerzők: Medgyes (86.), illetve Ambrose (50.)
sárga lap: Mim (38.), illetve Kiss T. (83.), Csoboth (90.)

Zalaegerszegi TE FC: Dombó - Huszti (Ubochioma, 69.), Evangelu, Várkonyi, Medgyes - Sankovic (Spoljaric, 82.) - Mim, Bedi, Croizet, Sajbán - Németh D. (Mance, 58.)

Újpest FC: Molnár Zs. - Kastrati, Anculasz, Kosanovic, Tamás (Simon K., a szünetben) - Varga B. (Kiss T., 62.), Mack, Onovo, Tajti (Hall, 77.) - Ambrose (Sasere, 93.), Csoboth (Mörschel, 93.)

Kapcsolódó írásaink