Sport

Késes támadás Milánóban, az Arsenal játékosa, Pablo Marí is kórházba került

A jelenleg az olaszországi Monza csapatát erősítő futballista eszméletlénél volt, amikor a helyi Niguarda kórházba szállították

Egy ember életét már nem tudták megmenteni, az áldozat mellett további öt ember sérült meg, a támadót elfogták.

Késes támadás Milánóban, az Arsenal játékosa, Pablo Marí is kórházba került
Pablo Marí jelenleg Olaszországban játszik kölcsönben
Fotó: esportes.r7.com

A liner.hu-n megjelent hír szerint a támadó egy 46 éves férfi volt, aki állítólag mentális zavarokkal küzd. Röviddel a támadás után a rendőrök elfogták a gyilkost, aki egy embert úgy megsebesített, hogy már nem tudtak rajta segíteni.

Összesen öt sérültről tudni, akik a milánói Assago bevásárlóközpontban voltak a támadás idején. Az áldozat a Carrefour egyik alkalmazottja volt, míg a sérültek között van Paulo Marí is, aki az Arsenal futballistája. Eszméleténél volt, amikor a helyi Niguarda kórházba szállították.

A Sky News jelentése szerint jelenleg kizárják, hogy terrorcselekmény történt. A helyszínre egy mentőhelikopter és több mentőautó érkezett a sérültek miatt. Négy sérültet vörös kóddal vittek kórházba, köztük az áldozatot, míg egy embert sárga kóddal szállítottak el, addig egy hatodik személy esetében erre nem volt szükség.

Az áldozat egy harmincas éveiben járó férfi, a sérültek pontos állapota egyelőre nem ismert, kivéve a futballistáját. A 46 éves gyilkos nem büntetett előéletű, de egy éve súlyos depresszió miatt kezelés alatt áll, így lehetséges, hogy indítéka sem volt a támadás során.

A férfi bement a bevásárlóközpontba, majd a polcról levett egy kést, és ezt követően nekiment a közelében tartózkodó embereknek, mielőtt, lefogták volna. Az Arsenal játékosa, aki jelenleg a Monzánál szerepel kölcsönben, nincs súlyos állapotban – írja a Sky Sports. A londoni klub menedzsere, Mikel Arteta azt mondta, úgy tűnik, hogy Mari jól van, de kórházi kezelést kap. Adriano Galliani, a Monza vezérigazgatója szerint Marí nincs életveszélyben, a sérülései nem életveszélyesek. „Reméljük, hogy hamarosan újra láthatjuk őt.”