Sport

Kosárlabda: Leonard már nem tagja az amerikai kosárlabda-válogatottnak

Az olyan világsztárokkal, mint LeBron James, Stephen Curry, Kevin Durant és Joel Embiid teletűzdelt 12 fős keret a hírek szerint Derrick White-tal fog kiegészülni, aki az NBA-ben címvédő Boston Celtics erőssége

A védő poszton bevethető Kawhi Leonard kikerült a párizsi olimpiára címvédőként készülő amerikai kosárlabda-válogatott keretéből.

Kosárlabda: Leonard már nem tagja az amerikai kosárlabda-válogatottnak
A 12 fős amerikai válogatott egy szelete, Leonard jobbról az első
Fotó: Getty Images via AFP/NBAE/Stephen Gosling

„Az elmúlt hetekben volt néhány erős edzés Las Vegasban, és Leonard hiába érezte úgy, készen áll a versenyre, tiszteletben tartja, hogy a szövetség és a klubja szerint az szolgálja leginkább az érdekét, ha a nyár hátralévő részét a következő szezonra való felkészüléssel tölti a párizsi olimpia helyett” – olvasható a tengerentúli sportági szövetség szerdai közleményében.

A 33 éves, kétszeres NBA-bajnok Leonard pályafutása során először szerepelt volna ötkarikás játékokon, de az elmúlt idényben számos sérüléssel bajlódott, emiatt a Los Angeles Clippers szezonbeli utolsó 14 mérkőzéséből csupán kettőn tudott játszani. Az amerikai csapatból Durant vádliproblémákkal küzd, így jelenleg tíz játékos bevethető.

Kapcsolódó írásaink