Sport

Az angol kapitány mindenféleképpen távozni fog?

A két győzelemmel és három döntetlennel a németországi Európa-bajnokságon az elődöntőbe jutott angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Gareth Southgate eddig sok kritikát kapott.

Az angol kapitány mindenféleképpen távozni fog?
Gareth Southgate eddig éppen száz mérkőzésen irányította az angol válogatottat
Fotó: AFP/Laurence Griffiths

A nyolcvanszoros angol válogatott Gary Lineker – miután a negyeddöntőben Anglia 1–1-es döntetlen után a tizenegyespárbajban legyőzte a svájci csapatot – a BBC szakértőjeként azt mondta: „Szerintem ez az Eb lesz Gareth Southgate utolsó tornája a válogatott szakvezetőjeként, bármi is történjen. Ha nyer a csapatunk, akkor úgy gondolom, győztes kapitányként távozni fog – a saját akaratából. Az egyik utódjelölt Frank Lampard lehet, aki edzőként felkészült, s a játékosok tisztelnék őt.”

Az 53 éves Southgate 2016 szeptembere óta irányítja az angol válogatottat, amely vezetésével továbbra is veretlen az Eb-ken, 12 meccséből öt döntetlen mellett hetet megnyerve. Ez – holtversenyben Portugáliával – a második legjobb veretlenségi sorozat a kontinensviadalok históriájában, ebben a mutatóban Spanyolország tartja a rekordot 14 mérkőzéssel.

Vajon megőrzik az angolok a veretlenségüket a szerda esti, Hollandia elleni elődöntőben Dortmundban?

Kapcsolódó írásaink