Sport

Öttusa Eb: Koleszár Mihály szerint van esélyünk az aranyéremre + VIDEÓ

A KSI 22 éves versenyzője azt mondja, hogy a magyarok dolga nem lesz egyszerű, mert a hat indulóból csak a legjobb négy léphet tovább az elődöntőbe, úgyhogy a hazai versenyzők között különcsata lesz majd

A hétfőn kezdődő budapesti Európa-bajnokságon elsőéves felnőttként induló Koleszár Mihály bízik benne, hogy sikerül aranyéremmel megörvendeztetniük a hazai közönséget.

Öttusa Eb: Koleszár Mihály szerint van esélyünk az aranyéremre + VIDEÓ
Koleszár Mihály bízik benne, hogy az Európa-bajnokságon sikerül érmet szereznie
Fotó: Facebook/KSI SE - Központban az ifjúság - képernyőfelvétel

„Nem lehet objektív célokat megfogalmazni a verseny előtt, mert nem ismerjük a mezőnyt, nem tudjuk, végül ki jön el Budapestre. Ha ez »sima«„ kontinensbajnokság lenne, nagyon nehéz lenne a dolgunk, mert Európában sok jó öttusázó van, ám az olimpia közelsége miatt várható, hogy az olimpiai kvótás menők kihagyják ezt a viadalt” – mondta az MTI-nek Koleszár Mihály, aki a nyitónapi váltóban, majd az egyéni küzdelemben is részt vesz.

Objektum doboz

„Izgatottan várom a versenyt, tavaly utolsó éves juniorként vegyes váltóban ezüstérmes lettem, egyéniben az elődöntőig jutottam. Mostanra magabiztosabbá váltam, és jó lenne úgy szerepelni, hogy a döntőbe jutott magyarok között legyek. Ott pedig majd meglátjuk” – fogalmazott Koleszár Mihály. Hozzátette, büszke arra, hogy ilyen fiatalon az idén magyar bajnok tudott lenni, ráadásul az utolsó, lovaglással rendezett országos bajnokságon. Mivel ez lesz az utolsó, lovas kontinensbajnokság, szeretne szép emlékeket megőrizni erről a korszakról. Véleménye szerint a magyar csapat erős, van esélyük arra, hogy akár aranyéremmel búcsúztassák a lovaglást.

„A lovaglás a legizgalmasabb része az öttusának. Bevallom, eleinte féltem a lovaktól és a lovaglástól, ám ahogy megértettem, hogyan kell a lovakkal bánni, a félelemből imádat lett. Fájó pont, hogy ez a sportág kikerül az öt közül” – mondta. Kiemelte, hogy még nem próbálta ki a lovaglás helyébe lépő akadályversenyt, csak látta, hogyan csinálják a nála is fiatalabbak.

„Szívesen kipróbálnám magam az új öttusában, és a szakemberekkel egyeztetve megbeszélnénk a jövőmet” – tette hozzá a sportolás mellett az ELTE-n szoftverfejlesztőnek tanuló Koleszár Mihály.

Kapcsolódó írásaink