Sport

A grúz világbajnok rejtélyes halála

Holtan találták szerdán otthonában Nugzari Curcumiát, a grúzok 27 éves világbajnok birkózóját.

A grúz világbajnok rejtélyes halála
Nugzari Curcumia (1997–2024)
Fotó: Anadolu via AFP/Filip Stevanovic

A Grúz Birkózó Szövetség közösségi oldalán jelentette be Curcumia halálhírét, okokat azonban nem közöltek. A sportoló utoljára júniusban Budapesten lépett szőnyegre, harmadik lett a Polyák Imre–Varga János-emlékversenyen.
Az 55 kilós kötöttfogású versenyző tavaly és az azt megelőző évben is ezüstérmes volt a vb-n, és ő számított kategóriája egyik legnagyobb esélyesének az október 28. és 31. között Tiranában sorra kerülő nem olimpiai súlycsoportos világbajnokságon. A második helyen állt a világranglistán, amelyen csak az azeri címvédő, Eldaniz Azizli előzi meg.
Curcumia 2018-ban mutatkozott be a felnőttek között, a vb-n és az Eb-n is bronzérmes volt, majd a következő évben vb-címet ünnepelhetett, de kontinenstornán és világbajnokságon is állt már a dobogó mindhárom fokán.

Kapcsolódó írásaink

Birkózó rangsorverseny: harmincnégy magyar indul a BOK Csarnokban

ĀA nyári játékok főpróbájára csütörtököktől vasárnapig kerül sor, a hazai szövetség tájékoztatása szerint négy olimpiai és 30 világbajnok, 20 olimpiai érmes jelezte részvételét, 126 olyan birkózó nevezett, aki a párizsi játékokon is érdekelt lesz