Sport

Férfi kalapácsvetés: Rába Dániel országos bajnoki címmel érhet Párizsba

A Szombathelyi Dobó SE fiatal kiválósága Halász Bence távollétében állhatott a dobogó tetejére

A hétvégén megrendezett 129. Atlétikai Magyar Bajnokságon kalapácsvetésben taroltak a Szombathelyi Dobó SE versenyzői. A férfiaknál Rába Dániel kalapácsa szállt a legmesszebbre, megelőzve Czeller Gábort és Varga Donátot. Az újdonsült aranyérmes – Halász Bence távollétében – első felnőtt bajnoki címét szerezte meg – tájékoztatott a hungarysport.hu.

Férfi kalapácsvetés: Rába Dániel országos bajnoki címmel érhet Párizsba
Rába Dániel, a férfi kalapácsvetés újdonsült országos bajnoka
Fotó: Magyar Atlétikai Szövetség Facebook-oldala

A magyar bajnokság végeredménye: 1. Rába Dániel (Dobó SE) 73.99, 2. Czeller Gábor Sándor ( VEDAC) 73.17, 3. Varga Donát (Dobó SE) 71.13 méter.

Mostani eredményem, sikerem azt üzeni legfőképpen, hogy van még remény az olimpiára! Nagyon kicsin múlik a kijutásom, de remélem, pont belecsúszok a legjobb 32-be. A múlt keddi, szombathelyi versenyen a 75 méteres dobásom is ezt üzente és azért is vagyok fent ilyen későn mert most dől el Amerikában, hogy ki tud menni az olimpiára. És ha ott nem dob senki sem olimpiai szintet (a két szintesen kívül), akkor ha jól számoltunk, pont 32. leszek a ranglistán. Nagyon izgalmas és leginkább most csak is erre tudok gondolni, és nem arra, hogy megnyertem az ob-t” – fogalmazott a szombathelyi sportélettel foglalkozó weboldalnak a párizsi kvótára is esélyes szombathelyi tehetség.

Németh Zsolt és Németh László tanítványának reményei tovább élnek, hiszen a legfrissebb hírek szerint nem sikerült az amerikai riválisoknak megelőzni Danit, így aktuálisan is a 32. helyet foglalja el.

Kapcsolódó írásaink

Párizs 2024: Aktuálisan 16 magyar atléta indulhat az olimpián

ĀA kvalifikációs időszak lezárult, a nemzetközi szövetség pedig frissítette a Road to Paris rangsort, amely alapján kiosztják a párizsi játékokra az indulási helyeket azok között, akik nem tudták teljesíteni a rendkívül erős kijutási szinteket