Sport

Tüntetést szerveznek a szurkolók Marco Rossi miatt

A magyar válogatott legközelebb szeptember 7-én, a Nemzetek Ligája negyedik idényének rajtján a németek vendége lesz Düsseldorfban

Az Eb-búcsú után bizonytalanná vált a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának, Marco Rossinak a jövője, ami a szurkolókból heves reakciókat váltott ki, és az olasz szakember esetleges lemondása miatt tüntetést szerveztek – írta meg az Origo.

Tüntetést szerveznek a szurkolók Marco Rossi miatt
Marco Rossi, Magyarország szövetségi kapitánya a Skócia-Magyarország A csoportos labdarúgó-mérkőzés előtt a Stuttgart Arénában 2024. június 23-án
Fotó: AFP/Miguel Medina

Miután biztossá vált, hogy a magyar labdarúgó-válogatott nem jut tovább a németországi labdarúgó Európa-bajnokság egyenes kieséses szakaszába, Marco Rossi szövetségi kapitány csalódottan nyilatkozott a sajtó képviselőinek. Rossi stresszesen értékelte a Eb-n történteket, és nem volt egyértelmű a jövőjét illetően, ugyanis úgy búcsúzott el a csapattól, hogy nem biztos abban, hogy szeptemberben közösen folytatják.

Rossi bizonytalan, de a szurkolók kiállnak mellette

A magyar válogatott legközelebb szeptember 7-én, a Nemzetek Ligája negyedik idényének rajtján a németek vendége lesz Düsseldorfban. Az A divízió 3. számú csoportjában e két csapaton kívül még Hollandia és Bosznia-Hercegovina szerepel. A magyar-olasz szövetségi kapitány szavai alapján bizonytalan, hogy ő ül-e ezeken a meccseken a kispadon.

A sejtelmes nyilatkozat után mind a csapat tagjai, mind pedig a szurkolók részéről heves tiltakozások jelentek meg a nyilvánosságban. A Mandiner kiszúrta, hogy a Rossi mellett kiálló drukkerek július 5-ére demonstrációt szerveztek, hogy ezáltal maradásra bírják a szövetségi kapitányt. A Facebookon létrehozott esemény a „Folytassa, mister! – szurkoló demonstráció Marco Rossi mellett” néven kerül megrendezésre péntek délután a Szabadság téri szurkolói zónánál.

Kapcsolódó írásaink