Sport

Verstappen az idény harmadik sprinfutamát is megnyerte

A holland pilóta mögött a két McLaren-versenyző végzett

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma–1-es Osztrák Nagydíj szombati sprintfutamát a spielbergi Red Bull Ringen.

Verstappen az idény harmadik sprinfutamát is megnyerte
Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma–1-es Osztrák Nagydíj szombati sprintfutamát a spielbergi Red Bull Ringen
Fotó: AFP/Joe Klamar

Az össztetett élén álló, 26 éves holland pilóta mögött a két McLaren-versenyző végzett a dobogós helyeken: az ausztrál Oscar Piastri második, a brit Lando Norris harmadik lett.

A rajtot meg kellett ismételni, második próbálkozásra viszont már elstartolhatott a mezőny, Verstappen pedig remekül indult a pole pozícióból, simán megtartotta a vezető helyet, mögé sorrendben Norris és Piastri sorolt be. Hamarosan Norris megpróbálta megelőzni Verstappent, sikerrel is járt, de a címvédő azonnal visszavette a pozíciót, Piastri pedig ezt kihasználva elment Norris mellett, és feljött másodiknak.

A mezőny legjobb köridőit teljesítő Verstappen győzelmét innentől semmi nem veszélyeztette, ugyanakkor Norris az utolsó tíz körben nagyon közel volt Piastrihoz, de nem tudta megelőzni csapattársát.

Az osztrák verseny az idei naptár harmadik sprintfutamos hétvégéje, a rövid távú viadalon pedig az első nyolc helyezett szerez világbajnoki pontokat: a győztes nyolc, a második hét, a harmadik hat, a negyedik öt, az ötödik négy, a hatodik három, a hetedik kettő, a nyolcadik pedig egy pontot. Az idei első és második sprintversenyt szintén Verstappen nyerte Kínában és Miamiban.

A vasárnapi Osztrák Nagydíj rajtsorrendjéről döntő időmérő edzést 16 órakor rendezik a Red Bull Ringen.

Végeredmény, Osztrák Nagydíj, sprintfutam (23 kör, 99,314 km, a pontszerzők):
-----------------------------------------------------------------------------
1. Max Verstappen (holland, Red Bull) 26:41.389 perc
2. Oscar Piastri (ausztrál, McLaren) 4.616 másodperc hátrány
3. Lando Norris (brit, McLaren) 5.348 mp h.
4. George Russell (brit, Mercedes) 8.354 mp h.
5. Carlos Sainz Jr. (spanyol, Ferrari) 9.989 mp h.
6. Lewis Hamilton (brit, Mercedes) 11.207 mp h.
7. Charles Leclerc (monacói, Ferrari) 13.424 mp h.
8. Sergio Pérez (mexikói, Red Bull) 17.409 mp h.

Kapcsolódó írásaink