Sport

Elvettek egy tizenegyest az Eb-n Szoboszlaiéktól

Végül csak beismerte tévedését az UEFA

Roberto Rosetti, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) játékvezetői bizottságának elnöke a válogatott kiesése után ismerte el a bakit.

Elvettek egy tizenegyest az Eb-n Szoboszlaiéktól
A 68. percben történt egy tizenegyesgyanús eset, amikor a skótok hetes számú játékosa, John McGinn (b) meghúzta az ellenfél mezét – mondta a játékvezetői bizottság elnöke
Fotó: AFP/Damien Meyer

A Skócia és Magyarország közötti Európa-bajnoki mérkőzés több vitatott játékvezetői ítéletet is hozott, nem véletlen, hogy az argentin bírót, Facundo Tellót haza is küldte az UEFA a nyolcaddöntők előtt. Az UEFA játékvezetői bizottságának elnöke, a 2008-as Európa-bajnokság döntőjét vezető Roberto Rosetti pénteken egy online előadást tartott, ahol szóba kerültek az elmaradt büntetők is – írja az Origo nyomán a mandiner.hu.

A skót–magyar egy nagyon kemény meccs volt, amelyen született néhány ellentmondásos ítélet. A 68. percben történt egy tizenegyesgyanús eset, amikor a skótok hetes számú játékosa, John McGinn meghúzta az ellenfél mezét. Ez volt az egyik a lehetséges tizenegyesek közül” – mondta a játékvezetői bizottság elnöke.

Az UEFA az Eb-n szereplő 19 fős játékvezetői csapatból hatot küld haza, mert szerintük nincs szükség ennyi sporira. Itt főleg azokról a bírókról van szó, akik megítélésük szerint nem a legjobb teljesítménnyel dolgoztak az eddigi csoportkörökben.

Kapcsolódó írásaink