Sport

Egy arany, négy ezüst és egy bronz a mai mérleg

Európa-bajnok lett a Konyecsni Milán, Szabó Vilmos páros

A magyar versenyzők egy arany-, négy ezüst- és egy bronzérmet szereztek a szombati 1000 méteres döntőkben a pozsonyi utánpótlás kajak-kenu Európa-bajnokságon.

Egy arany, négy ezüst és egy bronz a mai mérleg
Hofer Bianka pedig másodikként ért célba K–1-ben
Fotó: Facebook/Magyar Kajak-Kenu Szövetség

A hazai szövetség honlapjának beszámolója szerint az ifjúságiaknál a kajak kettesek között Európa-bajnok lett a Konyecsni Milán, Szabó Vilmos páros, az egyformán K–1-ben érdekelt Mertz Attila és Hofer Bianka pedig másodikként ért célba K–1-ben. A kenu egyeseknél Gyányi Milán a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

„Szerencsére jó volt az iramunk és sikerült egy minimális előnyre szert tennünk, ami a végéig kitartott, úgyhogy egy nagyon jól felépített pályát tudtunk jönni” – értékelt Konyecsni Milán.

„Az előfutamok során észrevettük, hogy a törökök nagyon tudnak a végén indulni, de reménykedtünk, hogy iramból el tudjuk őket kapni. Nagyon boldogok vagyunk, ez volt a maximum, amit ki tudtunk hozni ebből és meglett az eredménye” – tette hozzá Szabó Vilmos.

Az idősebb korosztályban, az U23-asoknál Hidvégi Hunor holtversenyben lett második K–1-ben, apró szépséghiba, hogy az eredményhirdetésnél neki nem jutott ezüstérem és csak percekkel a ceremónia után kapta meg. A Fodor Nicholas, Hodován Dávid kenupáros ugyancsak a második helyen végzett.

Az Eb vasárnap zárul a szlovák fővárosban.

Kapcsolódó írásaink