Sport

Kézilabda BL - A Ferencváros kapott két román ellenfelet

A címvédő Győrnek egy, a bajnok Ferencvárosnak két román ellenfele lesz a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében.

Kézilabda BL - A Ferencváros kapott két román ellenfelet
Ünnepelnek az FTC játékosai
Fotó: Facebook/Ferencvárosi Torna Club

A csütörtökön Bécsben rendezett sorsoláson eldőlt, hogy a győriek találkoznak Korsós Dorina csapatával, a Rapid Bucuresti-tel, az FTC pedig megmérkőzik a román bajnok CSM Bucuresti-tel, valamint a válogatott Kácsor Grétát foglalkoztató BL-újonc Gloria Bistritával.

A Faluvégi Dorottyát és Háfra Noémit foglalkoztató BL-ezüstérmes, német bajnok HC Ludwigsburg a győri, Szemerey Zsófia és Vámos Petra új együttese, a francia Metz HB a ferencvárosi érdekeltségű nyolcasba került.

Az első játéknap szeptember 7. lesz. A csoportok első két helyezettje a negyeddöntőbe, a 3–6. helyezettek a rájátszás első fordulójába jutnak. A négyes döntőt jövő júniusban ismét Budapesten rendezik.

„Az előző idényhez képest, amikor igazi halálcsoportba kerültünk, most inkább hasonló erősségűnek gondolom a két csoportot, de annak azért örülök, hogy csak egy dán riválissal találkozunk majd” – mondta a klub honlapján Allan Heine, az FTC vezetőedzője.

Hozzáfűzte, nagy összecsapásokra van kilátás, de a BL-től nem is lehet mást várni. Megjegyezte: biztos benne, hogy szoros, színvonalas meccseket láthatnak majd a szurkolók.

„A Ferencvárosnál csak a győzelem elfogadható, ebben a szellemben küzdünk majd ebben a sorozatban is. Szeretném, hogy a csoport elején, az első két helyen végezzünk, de sok munka vár ránk ehhez” – nyilatkozta.

Per Johannson, a BL-címvédő Győr vezetőedzője úgy fogalmazott, szerintem jó csoportba kerültek.

„Kemény ellenfeleket kaptunk, erős csapatokkal találkozunk majd, de mi is azok vagyunk. Jó egy olyan csoportban szerepelni, amelyben ilyen együttesek játszanak, mert így végig élesnek kell majd lennünk” – mondta a szakvezető.

Hangsúlyozta: már nagyon várják, hogy elkezdjék a közös munkát, és nekivágjanak a nyomással teli kemény feladatoknak.

A női Bajnokok Ligája csoportbeosztása:

A csoport:
FTC-Rail Cargo Hungaria, Metz HB (francia), CSM Bucuresti (román), Krim Mercator Ljubljana (szlovén), Storhamar HE (norvég), Nyköbing Falster HK (dán), Podravka Koprivnica (horvát), Gloria Bistrita-Nasaud (román)

B csoport:
Győri Audi ETO KC, Team Esbjerg (dán), HB Ludwigsburg (német), Vipers Kristiansand (norvég), Buducnost Podgorica (montenegrói), Brest Bretagne (francia), Rapid Bucuresti (román), Odense HB (dán)

Három négyes döntőssel is összekerült a Szeged

A Szeged három olyan csapattal is összekerült a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének csütörtöki sorsolásán, amely az előző szezonban ott volt a kölni négyes döntőben.

A Szeged leendő ellenfelei közül a Barcelona megnyerte a BL-t a legutóbbi idényben, a dán Aalborg HB döntős volt, a német bajnok SC Magdeburg pedig a negyedik helyen végzett.

A csongrádiak nyolcasába került a Máthé Dominikot foglalkoztató lengyel Industria Kielce is.

A magyar bajnok és kupagyőztes Veszprém megkapta a többi között Fazekas Gergő és Szita Zoltán együttesét, a lengyel bajnok és kupagyőztes Orlen Wisla Plockot, továbbá Rosta Miklós csapatát, a román bajnok és kupagyőztes Dinamo Bucuresti-et is. Utóbbinak további pikantériája, hogy a bakonyiak új vezetőedzője, Xavier Pascual Fuertes eddig a Dinamót irányította, amelynek új trénere, a szintén spanyol David Davis korábban a Veszprém edzője volt.

Az első játéknap szeptember 11. lesz. A csoportok első két helyezettje a negyeddöntőbe, a 3–6. helyezettek a rájátszás első fordulójába jutnak. A négyes döntőt jövő júniusban ismét Kölnben rendezik.

A klub honlapján Bánhidi Bence, a Szeged csapatkapitánya úgy fogalmazott: halálcsoportba kerültek, mert a nyolcasukban minden csapat erős.

„Most rendesen belehúztunk, hiszen a Bajnokok Ligájában meghatározó szerepet betöltő csapatokkal kerültünk egy csoportba. Minden meccs nyílt lesz, de ez nem kívánságműsor. A célunk, hogy szerezzünk minél több győzelmet, minél több pontot, és jussunk tovább. Izgalmas BL-szezon vár átalakuló csapatunkra” – szögezte le.

A Veszprém edzője, Xavier Pascual úgy vélekedett, a Bajnokok Ligájában könnyű csoport nem létezik. Hozzátette, élcsapatokkal kerültek azonos nyolcasba, ahol senkinek sem lesz könnyű dolga.

„Amikor már tudjuk, melyik együttessel nézünk szembe először, elkezdünk majd fókuszálni rájuk. Az első kör nagyon fontos, hiszen az lesz az utunk első lépése ebben a szezonban. Mondhatjuk úgy is, hogy mindig a következő találkozó lesz a legfontosabb, ez lesz a fókuszban. De most még van időnk, az első, hogy építjük a csapatunkat” – magyarázta.

A férfi Bajnokok Ligája csoportbeosztása:

A csoport:
Veszprém HC, Orlen Wisla Plock (lengyel), Paris Saint-Germain (francia), Füchse Berlin (német), Fredericia HK (dán), Sporting CP (portugál), Eurofarm Peliszter (északmacedón), Dinamo Bucuresti (román)

B csoport:
Aalborg HB (dán), Barcelona (spanyol), SC Magdeburg (német), Industria Kielce (lengyel), OTP Bank-Pick Szeged, HBC Nantes (francia), PPD Zagreb (horvát), Kolstad HB (norvég)

Kapcsolódó írásaink