Sport

Szlovákia és Románia nem bírt egymással

A két csapat 1–1-es döntetlennel zárt

A labdarúgó Európa-bajnokság E-csoportjában Szlovákia Romániával mérkőzött Frankfurtban szerdán délután.

Szlovákia és Románia nem bírt egymással
A szlovák középpályás, a 22-es számú Stanislav Lobotka fut a labdával az esőben a Szlovákia–Románia labdarúgó-Európa-bajnokság E csoportjának mérkőzésén a Frankfurt am Main-i Frankfurt Arénában
Fotó: AFP/Angelos Tzortzinis

Mivel a találkozón a döntetlen mindkét csapatnak elég volt a 16 közé kerüléshez, bő húsz percig szinte semmi nem történt, és a szlovákok vezető góljára is viszonylag gyorsan érkezett a román válasz a némileg felélénkülő összecsapáson.
A második félidőben a Frankfurtra lecsapó ítéletidőben – ömlő eső, óriási szél – mindkét csapatnak volt több veszélyes távoli lövése is, de az utolsó negyedórában már elégedettek voltak a döntetlennel és az ezzel járó továbbjutással.

A gólok története:

24. perc: Kucka nagyjából a jobbösszekötő helyéről tekert középre, Duda hátrafelé ugorva, hat méterről fejelte vissza a labdát a hosszú sarokba (1–0).
34-36. perc: Hancko rúgta fel a jobbról befelé törő Hagit, a játékvezető először szabadrúgást ítélt, majd a videós visszanézés után kiderült, a büntetőterületen belül történt a szabálytalanság. A büntetőt Razvan Marin magabiztosan rúgta a jobb felső sarokba (1–1).

Szlovákia-Románia 1–1 (1–1)
Frankfurt, v.: Siebert (német)
gólszerzők: Duda (24.), illetve R. Marin (36., 11-esből)
sárga lap: Duda (91.), illetve Burca (45+1.), Bunca (45+4.), Puscas (88.)

Szlovákia: Dubravka – Pekarik (Gyömbér, 92.), Vavro, Skriniar, Hancko – Kucka, Lobotka, Duda (Bero, 92.) – Schranz (Duris, 78.), Strelec (Bozenik, 69.), Haraslín (Suslov, 69.)

Románia: Nita – Ratiu, Dragusin, Burca, Bancu – M. Marin – Hagi (Man, 66.), R. Marin (Rus, 86.), Stanciu, Coman (Sorescu, 58.) – Dragus (Puscas, 67.)

Kapcsolódó írásaink