Sport

Copa America: A végjátékban szerezte meg a három pontot a világbajnok

Argentína, a Copa América címvédője egy 88. percben szerzett góllal 1–0-ra győzte le Chilét, míg Kanada Perut verte magyar idő szerint szerda hajnalban

Argentína esélyeshez méltóan játszott Chile ellen. Lionel Messi az első félidőben, Nicolás González pedig a második félidőben találta el a kapufát, de Claudio Bravo is többször mentette meg csapatát. A mezőnyfölény ellenére sokáig nem sikerült a gólszerzés Messiéknek – tudósított az nso.hu.

Copa America: A végjátékban szerezte meg a három pontot a világbajnok
A címvédő Messiék a hajrában szerzett góllal győzték le Chile csapatát
Fotó: Getty Images North America / Getty Images via AFP/Mitchell Leff

Aztán a hajrában, már a 88. percben egy szögletet követően Lautaro Martínezhez került a labda, aki átvétel nélkül a jobb felső sarokba vágta. Argentína győzelme után, hat ponttal vezeti a csoportot és biztosan továbbjutott az egyenes kieséses szakaszba, 0–1.

A másik meccsen Miguel Araújo kiállításáig jól tartotta magát Peru Kanada ellen. A közel egyórás emberelőny azonban a kanadaiak felé billentette a mérleg nyelvét. A pirosmezesek végül egy kontratámadás végén Jonathan David góljával nyerték meg a mérkőzést, 0–1.

COPA AMERICA – A CSOPORT, 2. FORDULÓ
Peru–Kanada 0–1 (J. David 74.)
Chile–Argentína 0–1 (Lautaro Martínez 88.)

Kapcsolódó írásaink

Copa America: Brazíliát meglepte Costa Rica

ĀNem kis meglepetésre gól nélküli döntetlennel ért véget az Egyesült Államokban zajló labdarúgó Copa America D csoportjának hétfői első fordulójában megrendezett összecsapás