Sport

Párizs 2024: Rabb Krisztián került Decsi Tamás helyére a kardcsapatba

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége elfogadta és egyhangúlag támogatta Boczkó Gábor szövetségi kapitány javaslatát a Párizsba utazó válogatott keret tagjaira vonatkozóan, számolt be róla a hunfencing.hu oldal kedd este

A szövetségi kapitány a szakmai testülettel és a szövetségi edzőkkel konzultálva tette meg javaslatát a férfi kard-, a női kard- és a férfi párbajtőrcsapat tagjaira vonatkozóan.

Párizs 2024: Rabb Krisztián került Decsi Tamás helyére a kardcsapatba
A Szilágyi Áron, Rabb Krisztián, Decsi Tamás és Gémesi Csanád alkotta együttes
Fotó: Facebook/Hungarian Fencing Federation – Magyar Vívó Szövetség

Boczkó Gábor előterjesztése alapján férfi kardban Szilágyi Áron, Gémesi Csanád és Szatmári András egyéniben és csapatban is vív, Rabb Krisztián pedig csapatban juthat szerephez.

A női kardozóknál Szűcs Luca, Pusztai Liza, Márton Anna egyéniben és csapatban kap lehetőséget, Battai Sugár pedig csapatban.

Férfi párbajtőrben Siklósi Gergely, Koch Máté, Andrásfi Tibor lép pástra egyéniben és kezdi majd meg a csapatversenyt, Nagy Dávid pedig utóbbiban csereként szállhat be.

A tőröző Pásztor Flóra és Dósa Dániel, valamint a párbajtőröző Muhari Eszter egyéni kvótát szerzett.

Londonban négy, Rio de Janeiróban tíz, Tokióban 13 magyar vívó indulhatott, Párizsban pedig már 15 vehet részt a sportági versenyekben.

A magyar vívók a kvalifikációs rendszer bevezetése óta az eddigi legtöbb kvótát harcolták ki – emlékeztet rá a szövetség oldala.

Kapcsolódó írásaink