Sport

Elbukta az olimpiai indulást az amerikai csodafutó

Utolsó lett az amerikai olimpiai válogatón a női 800 méter címvédője

Nem védheti meg a címét női 800 méteren a párizsi olimpián Athing Mu, mert az amerikai olimpiai válogató verseny döntőjében elesett, s így csak utolsóként ért célba.

Elbukta az olimpiai indulást az amerikai csodafutó
Sírva hagyta el a pályát a kétszeres olimpiai bajnok atléta
Fotó: AFP/Christian Petersen

A szudáni származású, az Egyesült Államokban született, 22 éves Athing Mu három éve éppen az amerikai atléták válogató versenyén robbant a nemzetközi élmezőnybe, amikor 1:56.07 perces amerikai csúccsal győzött. Kiváló formáját a tokiói olimpián is igazolta, a 800 méter megnyerése mellett a 4x400 méteren győztes váltónak is tagja volt. Egy évvel később az Eugene-ben rendezett világbajnokságon is győzni tudott 800 méteren 1:56.30-as idővel. Tavaly a budapesti világbajnokságon viszont nem tudta megvédeni a címét, harmadik lett.

Az Eugene-ben zajló válogató verseny 800 méteres döntőjében Mu a második kanyarban egy versenyzőtársában megbotlott és elesett. Ugyan fel tudott állni, de több mint húsz méteres hátrányból nem volt esélye a dobogós helyezésre, amely az olimpia indulást jelentette volna számára.

A döntőt Nia Akins nyerte, aki indulhat Párizsban a második helyezett Allie Wilsonnal és a harmadik Juliette Whittakerrel együtt.

A kisebb sérülést szenvedő Mu sírva hagyta el a pályát. Csapata óvott, de a versenybíróság azt elutasította.

Kapcsolódó írásaink