Sport

Balesetet szenvedett a nyolcszoros világbajnok francia pilóta

Az egyik autóban a raliversenyző és navigátora, a másikban két civil, egy 69 éves sofőr és 67 éves utasa ült

A világbajnoki sorozatba tartozó Lengyel-ralira készülve kedden balesetet szenvedett a nyolcszoros világbajnok autóversenyző, Sebastien Ogier, az ütközésben négy ember megsérült.

Balesetet szenvedett a nyolcszoros világbajnok francia pilóta
A francia pilóta Sebastien Ogier (jobbra) és másodpilótája, Vincent Landais a dobogón, a Szardínia ralin 2024. június 2-án
Fotó: AFP/Andreas Solaro

Helyi beszámolók szerint a francia pilóta és navigátora egy olyan egysávos földúton gyakorolt, amely a csütörtöki verseny része lesz, amikor frontálisan ütközött egy szembejövő járművel. A negyvenéves Ogier csapata, a Toyota Gazoo Racing közösségi oldalán azt írta: „Seb és Vincent (Landais) egy közúti baleset részese volt, miközben feltérképezték a Lengyel-rali útvonalát. Mindkettejüket beszállították orvosi ellenőrzésre.”

A rendőrség szerint a baleset 9.30 körül történt, az egyik autóban a raliversenyző és navigátora, a másikban két „civil”, egy 69 éves sofőr és 67 éves utasa ült. Hozzátette: a két sofőrt helikopterrel, a két utast mentőautóval szállították kórházba. A sérülésekről nem adtak tájékoztatást, de annyit közöltek, hogy minden érintett eszméleténél volt, amikor megérkezett az orvosi segítség.

Kapcsolódó írásaink