Sport

Az Egyesült Királyság doppingvétség miatt kizárta az elhunyt bokszolót

Posztumusz eltiltást is kapott

Az Egyesült Királyság Doppingellenes Ügynöksége (UKAD) a fair play és a tiszta sport elveinek megsértői elleni küzdelemben új szintre lépett – számol be a Sports.kz a Vringe.com-ra hivatkozva.

Az Egyesült Királyság doppingvétség miatt kizárta az elhunyt bokszolót
A mexikói Moisés Calleros (jobbra) egy 2017-es mérkőzésen
Fotó: The Yomiuri Shimbun via AFP/Ichiro Ohara

Egy nappal korábban hozták nyilvánosságra az ügynökség döntését, miszerint négy évre kizárják a korábbi félnehézsúlyú világbajnoki címvédő mexikói Moisés Callerost – a bokszoló 2023 áprilisában a brit Galal Yafai elleni mérkőzés előtt elvégzett tesztje tiltott szerek használatára vonatkozóan megállapította, hogy Moisés „dorbézolt” kokainnal.

Minden rendben lenne, beleértve a szervezés elképesztő „gyorsaságát” is, de.... Idén márciusban Calleros életének vége szakadt.

Úgy tűnik, a mexikói halálának ténye, amelyről csak néhány forrás számolt be a bokszoló hazájában, meglepetésként érte az UKAD-ot, mert néhány órával később a kizárási végzést eltávolították az ügynökség hivatalos honlapjáról.

Azt a mérkőzést egyébként Yafayou Cayeros a 4. menetben technikai kiütéssel veszítette el, mielőtt decemberben villámgyors győzelemmel tért volna vissza.

Kapcsolódó írásaink