Sport

Álmodozhatunk, de a földön kell maradnunk

Luis de la Fuente: Ez az eredmény nem garancia semmire

Luis de la Fuente, a németországi Európa-bajnokság B csoportját a maximális kilenc ponttal megnyerő spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint álmodozhatnak ugyan, de a földön kell maradniuk.

Álmodozhatunk, de a földön kell maradnunk
Luis de la Fuente: Minden mérkőzés nagyon kemény, és amit véghez vittünk, az is nehéz volt
Fotó: AFP/NurPhoto/Andrzej Iwanczuk

Az első két fordulóhoz képest alaposan átalakított spanyol együttes hétfőn este 1-0-ra győzte le az így kieső albánokat Ferran Torres 13. percben szerzett találatával.

„Mindannyian szabadon álmodozhatunk, de nekünk a földön kell maradnunk, ez az eredmény nem garancia semmire. Minden mérkőzés nagyon kemény, és amit véghez vittünk, az is nehéz volt. Mindhárom meccsünket megnyertük, gólt sem kaptunk, régóta nem történt ilyen velünk” – mondta de la Fuente.

A spanyolok sorrendben a horvátokat 3–0-ra, a címvédő olaszokat, majd az albánokat is 1–0-ra verték, így megnyerték a kvartettjüket, és legközelebb vasárnap, Kölnben, egy csoportharmadik ellen – ez akár a magyar válogatott is lehet – lépnek pályára a nyolcaddöntőben.

Az albánok brazil szövetségi kapitánya, Sylvinho sajnálja, hogy két vereséggel és egy döntetlennel zártak, így csoportutolsóként utaznak haza.

„A játékosaim a legjobbjukat nyújtották, de meg kell tanulnunk ezen a szinten is teljesíteni” – tette hozzá.

A hétfő esti találkozó egyetlen gólszerzője, Ferran Torres kiemelte: örül, hogy tud élni a kapitánytól kapott lehetőséggel, mindegy, hogy góllal, gólpasszal vagy a védekező munkával segíthet, a lényeg a győzelem.

„Mindig is egyértelmű volt, hogy történelmet akarunk írni a spanyol válogatottal. Addig nem állok le. Nem foglalkozunk azzal, ki lesz a következő ellenfelünk. Nagyszerű csapatunk van, keményen dolgozunk” – tette hozzá Torres.

Kapcsolódó írásaink