Sport

A második kalapból várja a sorsolást a Falco

A vasi klub sorozatban ötödik alkalommal lesz ott a BL csoportkörében

A második kalapból várja a magyar bajnok Falco-Vulcano Energia KC Szombathely a kosárlabda Bajnokok Ligája csoportjainak a szerdai sorsolását.

A második kalapból várja a sorsolást a Falco
Már korábban eldőlt, hogy a Falco nem vesz részt a 24 csapatos selejtezőben, hanem az elitmezőnyben kezd
Fotó: hungarysport.hu

A vasi klub sorozatban ötödik alkalommal lesz ott a BL csoportkörében, és már korábban eldőlt, hogy nem vesz részt a 24 csapatos selejtezőben, hanem az elitmezőnyben kezd. A nemzetközi szövetség (FIBA) keddi tájékoztatása szerint a főtáblán egyelőre 28 együttes kapott helyet, és hozzájuk csatlakozik a négy kvalifikációs torna győztese.

Az már biztos, hogy a Falco nem találkozhat a szintén a második kalapban helyet kapott görög Periszterivel és Patrasszal, belga Oostendével, török Karsiyakával, bosnyák Igokeával, lett Rigával és olasz Tortonával.

A sorsolásra szerdán 11 órakor kerül sor a FIBA svájci központjában.

Legutóbb a szombathelyiek 2/4-es győzelmi mérleggel nem jutottak tovább a csoportkörből a 16 közé. A 2022/23-as idényben a sárga-feketék szintén a csoportkör végén búcsúztak, egy szezonnal korábban pedig továbbjutottak az alapszakaszból a középdöntőbe, ahol hat meccsükből egyet tudtak megnyerni.

A BL 2024/25-ös idényének a csoportköre október 1-jén rajtol.

Kapcsolódó írásaink

Férfi kosárlabda: újabb vereségével kiesett a Kaposvár

ĀA somogyiak először 1990-ben jutottak fel az élvonalba, amelyben azóta csak egyszer, az 1996/97-es szezonban nem szerepeltek. A visszajutást követően 2001-ben és 2004-ben bajnokok lettek, sőt húsz évvel ezelőtt a Magyar Kupát is megnyerték