Sport

Csak nézheti a párizsi olimpiát Hosszú Katinka

Kozák Danuta után a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka sem indulhat a párizsi olimpián

A hétvégén eldőlt, hogy a hatszoros olimpiai bajnok kajakos Kozák Danuta után a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka sem indulhat a párizsi olimpián.

Csak nézheti a párizsi olimpiát Hosszú Katinka
Hosszú Katinka nagyon távol volt Párizstól Rómában
Fotó: AFP/KMSP/Kempinaire Stéphane

A 35 éves Hosszú Katinka gyermeke születése után tavaly tért vissza, és megpróbálta férje, Gelencsér Máté szakmai irányításával kiharcolni a részvételt a hatodik olimpiájára. A volt világcsúcstartónak erre az utolsó lehetősége a római Hét Domb elnevezésű nemzetközi viadalon volt.

Az olimpiai A szinttől majdnem hét másodperccel, a korábbi világcsúcsától több mint 12 másodperccel elmaradva, 2:18.41 perces idejével a 200 méter vegyes döntőjében utolsó lett.

A 400 méter vegyesen közelebb volt a 4:38.53-as ötkarikás szinttől, az előfutamban 4:42.97-es időt ért el, a döntőben ettől több mint hat másodperccel elmaradva, 4:49.47-tel csak hetedik lett. Összehasonlításul 2016-ban 4:26.36-tal lett Hosszú olimpia bajnok, 2021-ben pedig 4:35.98-cal ötödik a tokiói olimpián. Hosszú formája, eredményei alapján semmi esélye sem lett volna a döntőbe kerülésre Párizsban.

A második gyermek születése után visszatérő kajakos Kozák Danuta a június elejei hazai válogató versenyen egyesben csak hatodik lett, így nem került be a címvédő kajak négyesbe.

Kapcsolódó írásaink