Sport

Fordítottak az ukránok a szlovákok ellen

Az első fordulóban győztes szlovákok a vereséggel rajtoló ukránok ellen mérkőztek az E csoport második fordulójában Düsseldorfban. Szlovákia hiába szerzett vezetést, Ukrajna fordított és 2–1-re nyert, így mindkét csapat három ponttal áll két fordulót követően.

Fordítottak az ukránok a szlovákok ellen
A szlovák támadó, Ivan Schranz (jobbra) ünnepli gólját
Fotó: AFP/Ozan Kose

Meglepő eredménnyel kezdődött az E csoport küzdelme az Eb-n, mert a szlovákok 1–0-ra nyertek az esélyesebb belga válogatott ellen, az ukránok pedig 3–0-ra kikaptak a románoktól. Ezért mérkőzésük tétje nagy volt: ha a szlovákok ismét győznek, biztosan ott lesznek a nyolcaddöntőben, az ukránok pedig egy újabb vereséggel a kiesés szélére sodródnának.

A változatos mérkőzésen a 17. percben a szlovákok szereztek vezetést, Haraslín beadását Schranz közelről a kapuba fejelte (1–0). Így Schranz az első szlovák játékos, aki egy Eb-n kétszer is betalált, továbbá a német Musiala után a második játékos, aki eléri a két gólt az idei kontinenstornán.

A sok helyzetet kihagyó ukránok az 54. percben a szlovák álló védelme mellett adogattak, Zincsenko beadását senkitől sem zavartatva Saparenko tíz méterről a kapuba lőtt (1–1).

A gól fellelkesítette az ukránokat, Mudrik közeli lövését a kapufa még „védte”, de a 81. percben hosszú indítás után Jaremcsuk kifutó Dúbravka mellett a kapuba passzolt (1–2).

A Belgium–Románia mérkőzés szombaton 21 órakot kezdődik, s amennyiben a belgák nyernek, mind a négy csapatnak három-három pontja lesz az utolsó forduló előtt.

Kapcsolódó írásaink