Sport

Schmidt Ádám: 700 millió a Héraklész programra

A programban jelenleg 31 sportág 920 utánpótlás korú versenyzője és 508 edző vesz részt

A Héraklész program keretében több mint 700 millió forintot biztosítunk legjobb utánpótlás korú sportolóink számára – mondta a sportért felelős államtitkár csütörtökön Budapesten a Héraklész szakmai napon.

Schmidt Ádám: 700 millió a Héraklész programra
Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár kiemelte, minden feltételt biztosítanak, hogy a fiatal sportolók ki tudják bontakoztatni tehetségüket
Fotó: MTI/Kovács Tamás

„Minden feltételt szeretnénk biztosítani ahhoz, hogy a fiatal sportolók ki tudják bontakoztatni tehetségüket. Úgy látjuk, ma kiváltságos helyzetben van minden utánpótláskorú sportoló, akik közül ha nem is mindenki jut el a csúcsig, a sport közösségében egy életen át meg tudnak maradni” – fogalmazott Schmidt Ádám.

Mint kiemelte, a Héraklész program új lendületet kapott, komoly figyelmet fordítanak a kommunikációra, az információk átadására. Ezt szolgája a másodszor megszervezett szakmai nap, amely idén a városi sportok csütörtökön kezdődő budapesti olimpiai selejtezőjéhez kapcsolódik. A Héraklész programban jelenleg 31 sportág 920 utánpótlás korú versenyzője és 508 edző vesz részt.

Kapcsolódó írásaink

Német beismerés

ĀFüllkrug gondosan előkészített válasza mindent elárul az első gól megítéléséről