Sport

Milák Kristóf aranyérmet nyert

Kós Hubert ezüstérmes lett

Milák Kristóf címét megvédve arany-, Kós Hubert pedig ezüstérmet nyert 100 méter pillangón csütörtökön a belgrádi úszó Európa-bajnokságon.

Milák Kristóf aranyérmet nyert
Milák Kristóf a férfi 200 méteres gyorsúszás versenyszámának előfutamában a belgrádi vizes Európa-bajnokságon, 2024. június 20-án
Fotó: MTI/Derencsényi István

Kós a legjobb, míg Milák a harmadik idővel várta a finálét, igaz, utóbbi még a szerdai középdöntő előtt tíz perccel a 100 méter gyors fináléjában volt érdekelt.

A finálé elképesztően szorosan alakult, a két magyar a második és harmadik helyen fordult, és még öt méterrel a vége előtt is a lengyel Jakub Majerski vezetett, a szám olimpiai ezüstérmese és a 200 méter hát magyar világbajnoka azonban egyaránt hamarabb érintette a falat.

Milák a magyar küldöttség harmadik aranyát szerezte a szerb fővárosban zajló kontinensviadalon.

„Az Európa-bajnokság előtt szó nélkül aláírtam volna ezt az időeredményt, nyilván ez csak ezüstérem, de Kristóf mögött ez sokkal jobban ragyog” – nyilatkozta a vegyes zónában Kós, aki kijelentette, hogy a 200 méter hát mellett ezt a számot is biztosan vállalja a párizsi olimpián. Hozzátette, lehet, hogy még egy száma lesz majd a francia fővárosban.

Eredmények:
férfi 100 m pillangó, Európa-bajnok:
------------------------------------

MILÁK KRISTÓF 50.82 másodperc
2. KÓS HUBERT 50.96
3. Jakub Majerski (Lengyelország) 50.98

Kapcsolódó írásaink