Sport

Szoboszlaiék a visszatérő Ipswich Town ellen kezdenek

Augusztus 16-án, pénteken a Manchester United–Fulham mérkőzéssel kezdődik a Premier League szezonja, amely 2025 május 25-én fejeződik be. Már az első fordulóban Chelsea–Manchester City rangadó lesz.

Szoboszlaiék a visszatérő Ipswich Town ellen kezdenek
Szoboszlaiék nem panaszkodhatnak a Fortunára
Fotó: AFP/Oli Scarff

Kedden nyilvánosságra hozták a Premier League új szezonjának programját. Az Opta brit sportelemző megvizsgálta a csapatok első öt-öt mérkőzését, s adatai szerint a Brentford és a West Ham kezdi a legnehezebben a szezont, szorosan mögöttük az Ipswich és az Arsenal.

A Brentford az élmezőny hat legjobb együttese közül néggyel mérkőzik, a West Ham pedig első három hazai meccsét mind olyan csapatok ellen vívják, amelyek érdekeltek az európai kupákban.

Szoboszlai Dominik csapata, a Liverpool sorsolása kedvező, mert a másodosztályból feljutó Ipswich Town ellen kezd, s az első öt ellenfele az előző szezonban a tabella alsó felében végzett vagy feljutott a másodosztályból.

A BBC szakírója szerint a Liverpool korábbi edzője, Jürgen Kloop bizonyára bosszankodna, mert a Vörösök nyitómérkőzése 12:30 órakor kezdődik Ipswich ellen.

A címvédő Manchester City hétből öt idegenbeli mérkőzése lesz a Bajnokok Ligája rajtja előtt. Az ezüstérmes Arsenal nehéz rajtra számíthat, mert az első három idegenbeli mérkőzést az elmúlt szezonban negyedik Aston Villa, az ötödik Tottenham, majd az első Manchester City ellen vívja.

Kapcsolódó írásaink