Sport

Kopasz Bálint: Kiváló formában éreztem magam, bár nem a legjobban

A magyar kajakos címvédőként ezüstérmes lett vasárnap K–1 1000 méteren a szegedi gyorsasági, para kajak–kenu és SUP-Európa-bajnokságon

Az olimpiai és Európa-bajnoki címvédő Kopasz – aki már a párizsi játékokra készül – előfutamgyőztesként került a fináléba, ahol mindenki azt várta, hogy a világbajnok portugál Fernando Pimentával meccsel majd az aranyéremért.

Kopasz Bálint: Kiváló formában éreztem magam, bár nem a legjobban
A második helyezett Kopasz Bálint a férfi kajak egyesek 1000 méteres versenyének döntőjében a szegedi kajak–kenu Európa-bajnokságon 2024. június 16-án
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Sokáig úgy tűnt, ez így is lesz, ketten már a rajt után kiváltak a mezőnybő, és sokáig fej fej mellett haladtak. A győriek 26 éves kajakosa 500 méternél minimális előnnyel vezetett, majd 750 méternél már tetemesebb volt ez az előny. Úgy tűnt, Kopaszt senki nem állíthatja meg, a hajrá azonban váratlan fordulatot hozott, feltűnt a 9-es pályán lapátoló, fehérorosz Aleh Jurenyija, aki meglepte Kopaszt, s végül előtte haladt át a célvonalon. A hazai kedvencnek ezúttal meg kellett elégednie a második hellyel.

„Kiváló formában éreztem magam, bár nem a legjobban. A szél miatt voltak pályakülönbségek, de ettől még nyerhettem volna. Számítottam arra, hogy Jurenyija is jó formát fog mutatni, bár az elmúlt években nem láttuk sokszor, de nagyon kemény versenyző, ezt ismét bizonyította” – nyilatkozott Kopasz Bálint, hozzátéve, hogy mostantól az olimpiára készül. „Az előző két szegedi versenyre, a világkupára és a válogatóra nagyon keményen készültünk, egy kicsit talán megfáradtam, de most jön egy kis pihenő.”

Kapcsolódó írásaink