Sport

Hamar eldőlt a 3 pont sorsa a szerb-angolon

Bellingham a 13.percben fejjel szerzett vezetést, később kiderült, hogy ez tökéletesen megfelelt a szigetlakóknak

A legutóbb ezüstérmes angol válogatott 1-0-ra legyőzte a szerb együttest a németországi labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjának vasárnapi második mérkőzésén.

Hamar eldőlt a 3 pont sorsa a szerb-angolon
Az angol Harry Kane (középen) és a szerb Nikola Milenkovic (2. b.) balra) harca a labda birtoklásáért a Szerbia-Anglia mérkőzésen
Fotó: AFP/DPA Picture-Alliance/DPA/Bernd Thissen

Nagy fölényben játszottak az első félidő első felében az előző Európa-bajnokságon ezüstérmes angolok, a szerbeknek csaknem hat percig nem volt pontos passzuk. Sokat támadott a szigetországi gárda, főleg a jobb oldalon vezetett veszélyes akciókat, Saka többször játszotta tisztára magát, vagy futott le jó kiugratással az alapvonalig és adott be középre. Egy ilyenből született meg az angol vezetés viszonylag hamar.

13. perc: Walker indította Sakát a jobb oldalon, a szélső középre adott, a labda egy védőn felpattant, a nagy lendülettel érkező Bellingham pedig öt méterről, középről a kapuba fejelt, 1-0.

A szerbek mintegy fél óra elteltével tudták rövidebb időszakokra megtartani a labdát - mert az angolok az előnyük birtokában kissé passzívvá váltak -, komoly veszélyt azonban nem jelentettek ellenfelük kapujára.

A második félidőt viszont sokkal aktívabban kezdte a szerb csapat, amely letámadással próbálkozott, ennek eredményeként ki tudott alakítani helyzetet. A folytatásban kiegyenlített játék zajlott a pályán, az angolok nem igazán pörögtek fel, a szerbek pedig - bár határozottabban futballoztak, mint az első félidőben - nem voltak célratörőek a kapu előtt, így nem is jöhetett össze az egyenlítés.

C csoport, 1. forduló:
Anglia-Szerbia 1-0 (1-0)
Gelsenkirchen, v.: Orsato (olasz)
gólszerző: Bellingham (13.)
sárga lap: Gudelj (39.), Tadic (75.)

Anglia: Pickford - Walker, Stones, Guéhi, Trippier - Alexander-Arnold (Gallagher, 69.), Rice - Saka (Bowen, 76.), Bellingham (Mainoo, 86.), Foden - Kane

Szerbia: Rajkovic - Veljkovic, Milenkovic, Pavlovic - Zivkovic (Birmancevic, 74.), S. Milinkovic-Savic, Gudelj (Ilic, a szünetben), Lukic (Jovic, 61.), Kostic (Mladenovic, 43.) - Vlahovic, Mitrovic (Tadic, 61.)

1. forduló:
Szlovénia-Dánia 1-1 (0-1)
Anglia-Szerbia 1-0 (1-0)

Az állás:
1. Anglia 1 1 - - 1-0 3
2. Szlovénia 1 - 1 - 1-1 1
Dánia 1 - 1 - 1-1 1
4. Szerbia 1 - - 1 0-1 0

A csoport további programja:
2. forduló (június 20., csütörtök):
Szlovénia-Szerbia, München 15.00
Dánia-Anglia, Frankfurt 18.00
3. forduló (június 25., kedd):
Anglia-Szlovénia, Köln 21.00
Dánia-Szerbia, München 21.00

Kapcsolódó írásaink