Sport

Gretchen Walsh világcsúcsot úszott női 100 pillangón

Az amerikai úszók olimpiai válogatójának első napján Walsh mellett a hétszeres olimpiai bajnok Katie Ledecky is könnyedén biztosította helyét a Párizsba utazó csapatban

Az indianapolisi Lucas Oil Stadionban zajló verseny szombati napján a 21 éves Walsh egészen szenzációs úszást mutatott be a 100 pillangó elődöntőjében, amelynek végén 55.18 másodperces idővel ért a falhoz, ezzel három tizedmásodperccel javította meg a svéd Sarah Sjöström 2016-ban felállított rekordját (55.48 mp).

Gretchen Walsh világcsúcsot úszott női 100 pillangón
Az amerikai Gretchen Walsh világcsúcsot úszott női 100 pillangón
Fotó: AFP/Getty Images/Getty Images North America/Sarah Stier

Ledecky a női 400 gyors döntőjében 3:58.35 perces eredményt ért el és az esélyeknek megfelelően nagy fölénnyel győzött. A második helyen Paige Madden végzett 4:02.08-as idővel.

A nap másik döntőjében, férfi 400 méter gyorson Aaron Shackell győzött és biztosította helyét az amerikaiak párizsi csapatában. A 19 éves sportoló édesapja az 1996-os atlantai olimpián brit színekben szerepelt.

Az Indianapolis Colts amerikaifutball-csapat stadionjában kilenc napon át zajló viadal, már a nyitányon rekordot döntött, ugyanis az első döntős estére kilátogató 20 689 néző minden idők legnagyobb közönsége úszóversenyen. Az eddigi sportági csúcs 16 ezer néző volt a riói játékok óta.

Kapcsolódó írásaink