Sport

Beckenbauer özvegye szívszorító tettre készül

Különleges jelenetre készülnek a szervezők a labdarúgó Európa-bajnokság nyitóünnepségén – írja a Metropol.

Beckenbauer özvegye szívszorító tettre készül
Franz Beckenbauer és felesége, Heidi
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/Uwe Anspach

Különleges jelenetre készülnek a szervezők az Európa bajnokság nyitóünnepségén. A csoportbeli ellenfeleink, a házigazda német és a skót válogatott müncheni összecsapása (péntek, 21.00, tv: M4 Sport) előtt a januárban, 78 éves korában elhunyt Franz Beckenbauer özvegye kíséri majd be a pályára a kontinenstorna győztesének járó trófeát. Eközben a kivetítőkön a legendás Kaiserről (Császárról) készített videót láthatjuk majd.

Heidi Beckenbauer megható szerepvállalásáról az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) belső köreiből értesült a Bild. A német focilegenda özvegyét Bernard Dietz, az 1980-as, és Jürgen Klinsmann, az 1996-os német Eb-győztes csapat kapitánya fogja a pályára kísérni. A lap szerint az ötletet a német és az európai szövetség tagjai vetették föl Aleksander Ceferin UEFA-elnöknek, helyettes főtitkárának, Giorgio Marchettinek és a tornaigazgató Martin Kallennek, akiknek a felkérésére azonnal igent mondott Heidi Beckenbauer.

Minden idők egyik legjobb és legsikeresebb német labdarúgója, majd edzője, Franz Beckenbauer játékosként 1972-ben (Belgiumban) nyert Eb-címet. A német válogatott szakvezetőjeként az 1988-as hazai torna elődöntőjéig jutott (1–2 a későbbi győztes Hollandia ellen), két évvel az olaszországi világbajnoki cím megszerzése előtt.

Kapcsolódó írásaink