Sport

Megkezdődtek a 2024-es BRICS-játékok + VIDEÓ

Putyin orosz elnök nyitotta meg

Az orosz elnök Kazanyban beszédet intézett a BRICS-játékok résztvevőihez és vendégeihez, és megnyitotta a versenyt.„Megnyitottnak nyilvánítom a 2024-es BRICS-sportjátékokat!” – idézte Putyint az Oroszhirek.hu.

Megkezdődtek a 2024-es BRICS-játékok + VIDEÓ
Vlagyimir Putyin Kazanyban beszédet intézett a BRICS-játékok résztvevőihez és vendégeihez, és megnyitotta a versenyt (képünk illusztráció)
Fotó: AFP/Rodger Bosch

Putyin bízik benne, hogy az esemény a bővülő kultúrák közötti párbeszéd újabb szimbólumává válik, valamint jelentősen hozzájárul a népek barátságának és az országok közötti gyümölcsöző kapcsolatok erősítéséhez.

Az államfő azt is megjegyezte, hogy e versenyek népszerűsége és vonzereje a BRICS-országok világpolitikában betöltött szerepének erősödésének hátterében fog növekedni. Az elnök szerint a szövetség tagországai dinamikusan fejlődnek, közösen oldanak meg nagyszabású feladatokat, és példát mutatnak a valódi partnerségi kapcsolatokra.
Putyin hozzátette, hogy a rendezvény a politikai, gazdasági és humanitárius együttműködés fontos részévé válik.

Kiemelte az orosz elnök, hogy a rendezvényeknek a vendégszerető, egyedi Kazany és Moszkva ad otthont.

„Ezek történelmükben, soknemzetiségű kultúrájukban, hagyományaikban gazdag, ugyanakkor modern, a jövőbe tekintő városok” – mondta.

Objektum doboz

Az államfő sikeres rajtokat és győzelmeket kívánt a versenyek résztvevőinek, a szurkolóknak pedig fényes élményeket.

Kapcsolódó írásaink