Sport

Kuhta Vlagyiszlava győzelemmel kezdett

Magabiztos teljesítménnyel nyert a kazah származású bokszoló

A nők 60 kilogrammos súlycsoportjában szereplő Kuhta Vlagyiszlava hétfőn megszerezte a magyar küldöttség első győzelmét az ökölvívók utolsó, bangkoki olimpiai kvalifikációs versenyén, ezzel bejutott a nyolcaddöntőbe.

Kuhta Vlagyiszlava győzelemmel kezdett
A Bangkokban zajló olimpiai világkvalifikációs ökölvívó tornán a 60 kilogrammos Kuhta Vlagyiszlava egyhangú pontozással győzött a román Loredana Marin ellen
Fotó: Facebook/Magyar Ökölvívó Szakszövetség

A kazah származású bokszoló a nyitókörben a román Loredana Marin ellen lépett ringbe, akit – a magyar szövetség közösségi oldala szerint – magabiztos teljesítménnyel, egyhangú pontozással győzött le. Ebben a súlycsoportban három kvótát osztanak.

Kuhtát megelőzően pénteken Veres Roland (57 kg), szombaton pedig Bernáth Attila (51 kg) volt érdekelt a viadalon, egyaránt vereséggel hagyták el a ringet, így elveszítették esélyüket az olimpiai szereplésre.

A viadal hétfői versenynapján még Nakota Veronika (75 kg) lesz érdekelt, aki az esti programban, közép-európai idő szerint 14.45 körül csap majd össze a svéd Love Holgerssonnal a nyolcaddöntőbe jutásért.

Kapcsolódó írásaink