Sport

Mbappé boldog, hogy győzelemmel távozhat a PSG-től

Kylian Mbappé azt mondta, emelt fővel távozik a Paris Saint-Germain labdarúgócsapatától, amellyel szombaton este megnyerte a Francia Kupát.

Mbappé boldog, hogy győzelemmel távozhat a PSG-től
Mbappé boldog, hogy győzelemmel távozhat a PSG-től
Fotó: AFP/Jeff Pachoud

A bajnok fővárosi együttes a lille-i döntőben 2–1-re verte az Olympique Lyont.

Mbappé két hete jelentette be hivatalosan, hogy az idény végén, hét év után távozik a PSG-től, amelyben 256 góljával klubrekorder.

„Ez a mérkőzés egyszerre volt nehéz és örömteli – nyilatkozott a lefújás után Mbappé. – Egy döntő volt, amelyet végül sikerült megnyernünk, ezért nagyon boldog vagyok. Sok év, rengeteg jó emlék. Emelt fővel távozhatunk, ráadásul egy trófeával, és csak a pozitív dolgokat visszük magunkkal.”

Mbappé új klubjaként jó ideje a Real Madridot emlegetik, de a hivatalos bejelentés még várat magára. Arra a kérdésre, hogy miért nem lehet még mindig tudni a következő csapatát, a 25 éves játékos azt mondta: szeretett volna elköszönni Párizsban, és eredményesen befejezni pályafutása ezen részét.

„Úgy gondolom, hogy mindennek megvan a maga ideje. Hamarosan bejelentem, hogy hol folytatom. Néhány nap múlva, úgyhogy szerintem nincs gond” – fogalmazott a világbajnok támadó.

A futballista a Monacótól került a PSG-hez 2017-ben, a fővárosi csapattal hat bajnoki címet gyűjtött be. Előtte a Monacóval is aranyérmet nyert. A PSG-vel a mostani volt a negyedik hazai kupagyőzelme.

Kapcsolódó írásaink