Sport

Megvédte címét, és az örökrangsor élén áll a Ferencváros

Varga Dénes karrierje 12. bajnoki címét ünnepelhette

Az FTC-Telekom Waterpolo megvédte címét a férfi vízilabda ob I-ben, miután a finálé második, keddi felvonásán 21–14-re nyert a Vasas ellen a Margitszigeten, és ezzel begyűjtötte a diadalhoz szükséges, második győzelmet.

Megvédte címét, és az örökrangsor élén áll a Ferencváros
Konarik Ákos, a Vasas játékosa (j) a férfi vízilabda országos bajnokság döntőjének második, FTC-Telekom Waterpolo–A-Híd Vasas Plaket-mérkőzésén a margitszigeti a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában
Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

A pontvadászatban százszázalékos mérleggel záró FTC sorozatban a harmadik, története során pedig a 26. bajnoki elsőségét gyűjtötte be, így az örökrangsor élén utolérte az éllovas Újpesti TE-t.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa, az öt gólt szerző Varga Dénes karrierje 12. bajnoki címét ünnepelhette, ezzel beállította Bozsi Mihály rekordját, amit utóbbi még 1930 és 1942 között állított fel.

E.ON férfi ob I, döntő, 2. mérkőzés:
FTC-Telekom Waterpolo–A-Híd VasasPlaket 21–14 (3–2, 8–5, 6–4, 4–3)
gólszerzők: Varga Dé. 5, Di Somma 4, Argiropulosz, Mandic, Jansik Sz. 3-3, Vigvári Ve. 2, Molnár E. 1, illetve Bátori, Batizi 3-3, Konarik, Lakatos 2-2, Dedovic, Rasovic, Bedő, Burián 1-1
A párharcot 2–0-s összesítéssel az FTC nyerte.

A bajnoki döntő első, szombati felvonásának elején a Vasas ugyan még 2–1-re vezetett, a Ferencváros azonban simán fordított, és könnyedén, 13–7-re diadalmaskodott.

A keddi összecsapáson hasonló volt a forgatókönyv, hiszen a piros-kékek szerezték az első gólt, de innentől kezdve fokozatosan ellépett az FTC, amely kegyetlenül kihasználta a rivális hibáit. A Vasas 4–3-nál időkérés után támadhatott az egyenlítésért, de kihagyta a helyzetet, majd lefordulás és ferencvárosi gól lett belőle, ez pedig érezhetően megfogta az angyalföldieket. A folytatásban egyfajta adok-kapok alakult ki (13 gól született a második negyedben), ami után a Ferencváros 11–7-re vezetett a nagyszünetben.

A fordulást követően is hasonló mederben zajlott az összecsapás, a Vasas kihagyott lehetőségeit az FTC lefordulásból gyors gólokkal büntette, így a harmadik negyed közepére már eldőlt a találkozó (15–9).

A bajnoki szezon záró nyolc percében mindkét szakvezető lehetőséget adott a cserekapusoknak, a vége „ régi asztaliteniszes” eredmény lett, 21-14-re diadalmaskodott az FTC, amely június 5-7-én a Bajnokok Ligája máltai négyes döntőjében lesz érdekelt.

Kapcsolódó írásaink