Sport

Veres Amarilla: A csapat szereplése mindig lutri

Még egy kvalifikációs világkupa vár a kerekesszékes vívókra, de a paralimpiai bajnok Veres Amarilla párizsi helye biztosnak tekinthető.

Veres Amarilla: A csapat szereplése mindig lutri
Veres Amarilla egy korábbi versenyen
Fotó: The Yomiuri Shimbun via AFP/Kota Kawasaki

„Párbajtőrben a hatodik, kardban a kilencedik helyen állok a világranglistán, de ez azt jelenti, hogy ha párbajtőrben megszerzem a kvótát, akkor kardban is indulhatok Párizsban” – nyilatkozott az MTI-nek Veres Amarilla, aki Tokióban a párbajtőrözök egyéni versenyében nyert aranyérmet.

Kiemelte, a május 23-tól 26-ig sorra kerülő Sao Pauló-i világkupaverseny után indul a paralimpiai felkészülés, amelyre már elkészült a terv, hol és mikor fognak edzőtáborozni.

A paralimpiai célokról Veres Amarilla visszafogottan nyilatkozott:

„Mind a két fegyvernemben a legjobb tudásom szerint szeretnék vívni, úgy akarok este lefeküdni, hogy ha előtte belenézek a tükörbe, azt mondhassam: mindent megtettem. A párbajtőrcsapattal szintén ez a célom” – hangsúlyozta.

Hozzátette, a csapat szereplése mindig lutri, a napi forma dönthet. Az együttest két A kategóriás besorolású és egy B kategóriás vívó alkotja, utóbbinak is vívnia kell az A kategóriás versenyzőkkel, ami nagyban befolyásolhatja a végeredményt. A párbajtőrözők csapatversenyére a vívóprogram utolsó napján kerül sor, így az is fontos, hogy sérülésmentesen sikerüljenek az egyéni küzdelmek.

A paralimpiát augusztus 28. és szeptember 8. között rendezik meg a francia fővárosban.

Kapcsolódó írásaink