Sport

Gnabry szinte biztosan kihagyja az Eb-t

Csipőproblémai, majd alkartörés miatt nem tudott futballozni, három mérkőzést pedig izomsérülés miatt kellett kihagynia

Elszakadt az izom a bal combjában Serge Gnabrynak, a Bayern München német válogatott labdarúgójának, aki emiatt szinte biztosan nem léphet pályára a hazai rendezésű Európa-bajnokságon, melyen a Nationalelf az A csoportban a magyar, valamint a skót és a svájci nemzeti együttessel találkozik.

Gnabry szinte biztosan kihagyja az Eb-t
Serge Gnabry és Alphonso Davies
Fotó: AFP/Christof Stache

A Bayern pénteken közleményben hozta nyilvánosságra, hogy a 28 éves támadó a Real Madrid elleni, 2–1-re elveszített szerdai Bajnokok Ligája-elődöntőben szenvedte el a sérülést, és a müncheniek hátralévő két Bundesliga-meccsén biztosan nem játszhat.

A klub – amelyben az idény végéig Thomas Tuchel vezetőedző segítőjeként Lőw Zsolt is dolgozik – azt nem közölte, hogy várhatóan mennyi időt vesz majd igénybe Gnabry felépülése, de a sérülés jellegéből adódóan erre bizonyosan több hétre lesz szüksége a szélsőnek, aki a mostani idényben sokat hagyott ki különböző okokból.

Gnabry legutóbb tavaly novemberben játszott a német válogatottban, azelőtt csipőproblémai, majd alkartörés miatt nem tudott futballozni, három mérkőzést pedig izomsérülés miatt kellett kihagynia. Februárban ugyan visszatért a pályára, de áprilisban ismét kéthetes kényszerpihenője volt.

A németek a június 14-i nyitómérkőzésen a skótokkal játszanak, majd június 19-én a magyarokkal, június 23-án pedig a svájciakkal csapnak össze az Eb-n.

Julian Nagelsmann szövetségi kapitány a jövő héten hozza nyilvánosságra a Nationalelf bő keretét, a kontinensviadal házigazdája június 3-án Ukrajnával, június 7-én pedig Görögországgal játszik felkészülési mérkőzést.

Kapcsolódó írásaink