Sport

Vívó világkupa: Siklósi ezüst-, Koch bronzérmes lett Kolumbiában

A Caliban megrendezett versenyen kiemelkedően szerepeltek a férfiak mezőnyében a magyarok, a két éremszerzés mellett Andrásfi Tibor hetedik lett, és a tavaly Európa-bajnok, olimpiai kvótás válogatott negyedik tagja, Nagy Dávid is eljutott a legjobb 16-ig

Az Európa-bajnokság és az olimpia előtti utolsó párbajtőr világkupa-versenyt két hét múlva rendezik: a férfiak a franciaországi Saint-Maurban, a nők az egyesült arab emírségekbeli Sardzsában lépnek pástra.

Vívó világkupa: Siklósi ezüst-, Koch bronzérmes lett Kolumbiában
Siklósi Gergely ezüst-, Koch Máté bronzérmet nyert a Caliban rendezett párbajtőr Grand Prix-n
Fotó: Facebook/Magyar Vívó Szövetség

A 2019-ben világbajnok, 2021-ben olimpiai ezüstérmes Siklósi – aki a márciusi, budapesti GP-n is második volt – 15–11-re verte a kazah Elmir Alimzsanovot, 15–9-re az olasz Marco Paganellit, 15–14-re az izraeli Yuval Shalom Freilichet, ugyancsak egy tussal, 9–8-ra a japán Komata Akirát, aztán az elődöntőben 15–5-re az egyiptomi Mohamed Nada Salehet, végül a fináléban 15–8-ra kapott ki a csapatban olimpiai bajnok Kano Kokitól. A japán vívó állított meg korábban két másik magyart is, Andrásfit a negyeddöntőben – a hazai szövetség honlapjának tudósítása szerint – hosszabbításos mérkőzésen 15–14-re, majd a világranglista-vezető Kochot a négy között 15–8-ra győzte le.

Utóbbi, az elmúlt év magyar világbajnoka, az idei WestEnd GP bronzérmese a 64-es tábla első fordulójában 15–9-cel búcsúztatta Park Szangjungot, a riói olimpia dél-koreai bajnokát, majd 15–11-re nyert a kínai Jang Feng-min és 15–10-re az olasz Enrico Piatti ellen. Ezután 14–13-ra győzte le az egy körrel korábban Nagy Dávidot kiejtő amerikai Samuel Imreket, végül az elődöntőben kikapott Kanótól.

A női versenyben egy magyar induló volt, a budapesti GP-n ezüstérmes Muhari Eszter, aki ezúttal az első fordulóban kikapott.

Kapcsolódó írásaink