Sport

Sofront egy mérkőzésre tiltották el

Ütközött egyik ellenfelével a pálya középső részén

Egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott Sofron István, így nem léphet pályára a ma (szerda) 12.30-kor kezdődő Románia elleni mérkőzésen a bolzanói divízió I/A jégkorong-világbajnokságon.

Sofront egy mérkőzésre tiltották el
Sofron István (j) gólját ünnepli Varga Balázzsal a bolzanói divízió I/A jégkorong-világbajnokság második fordulójában játszott Magyarország–Dél-Korea mérkőzésen a Sparkasse Arenában, 2024. április 30-án
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A torna fegyelmi bizottsága azok után döntött így szerda délelőtt, hogy felvételről megvizsgálta a magyar válogatott csatárának térdelését a keddi, dél-koreaiak elleni, 6–2-es győzelemmel zárult mérkőzésen.

Sofron – aki a 17. percben vezetést jelentő gólt ütött – ütközött egyik ellenfelével a pálya középső részén, és videózást követően kapott végleges kiállítást. A szabályok értelmében már nincs automatikus eltiltás ilyen büntetésnél, a szankcióról általában másnap döntenek az illetékesek.

„Sajnos nem játszhatok ma, mert egy meccs eltiltást kaptam” – jegyezte meg szomorúan az MTI-nek.

A csatár számára azért is bírt volna különös jelentőséggel a mérkőzés, mert ő maga csíkszeredai születésű, és szülővárosának csapatában szerepel, az ellenfélnél pedig számos barátja, illetve klubtársa játszik. Még kedden úgy nyilatkozott az MTI-nek, hogy „mindig egy plusz érzelmi töltet, ha székelyek találkoznak”.

A magyar csapat két forduló után százszázalékos, míg a 17 erdélyi magyar játékossal felálló románok két 6–1-es vereségen vannak túl.

Kapcsolódó írásaink